Stay healthy én fit: 18x sporten op afstand!

Afbeelding voor Stay healthy én fit: 18x sporten op afstand!

‘Elk nadeel hep se voordeel’. Sporty redacteur Kiki ziet kansen in dit corona-tijdperk: meer tijd voor body én mind. Sporten op afstand lastig? Niet met haar 18 tips. Ga (solo) naar buiten, livestream thuis je favo yogales, doe mee met een kettlebell challenge en daag jezelf ook mentaal uit. Let’s go!

Sporty locals

#1 Less Mills
Wat? Intense en gevarieerde workouts zoals je dat van New Age gewend bent, maar dan vanuit huis. Volg je favoriete training online via drie verschillende kanalen. Tof van deze sportschool in Nijmegen- Oost: ze lenen ook sportsetjes uit voor thuis.
Waar? De workouts zijn te volgen via Facebook, Instagram en YouTube.

#2 Bootcamp
Wat? Schuif alle tafels en stoelen aan de kant en doe mee met de livestream van City-Bootcamp. Online begeleiding van enthousiaste trainers en dat 7 dagen per week. Check!
Waar? Klik hier voor meer info en inschrijvingen.

#3 Kettlebell
Wat? Durf je de uitdaging aan? Doe mee met de speciale 30 dagen Kettlebell Club-workout vanuit je eigen woonkamer of tuin.
Waar? Check voor meer informatie deze Insta-pagina.

#4 Mamma’s in spe
Wat? Zwanger? Extra reden om fit te blijven én mee te doen aan de zwangerschapsgym van Mom in Balance. Tot en met 8 april streamen zij 16x per week een online les.
Waar? Kies jouw locatie en meld je aan op de website.

Workout(side) 

#5 Bike
Wat? Social distancing op de fiets is gelukkig goed te doen. Nijmegen heeft veel mooie fietsroutes. Met een sporty bike van Jaspers Fietsen (ze zijn nog open!) zie je binnen no-time de leukste plekjes en je conditie blijft op peil.
Waar? Leuke fietsroutes vind je hier.

#6 Hike
Wat? Trek de wandelschoenen aan en volg een van onze FollowFox-routes (online en op de kaart) of bijvoorbeeld een leerzame route van stadswandelingnijmegen.nl.
Waar? Bekijk op deze website de stadswandeling ‘Nijmegen in de Tweede Wereldoorlog’ en check de FollowFox-kaart voor routes door de stad.

#7 Run
Wat? Hardlopen kan altijd en overal, no excuses! Helaas nu wel zonder hardloopmaatje. Maar niet getreurd: luister i.p.v. naar die vriend(in) naar een hardloop-podcast. Twee vliegen in één klap: informatief én sportief.
Waar? Leuke hardlooproutes vind je op onze FollowFox-kaart en op deze website. De podcast luister je hier.

#8 Skeeler
Wat? Kun jij het nog? Mede dankzij corona is skeeleren weer hélemaal in. Een betere leg-workout kan ik me niet bedenken.
Waar? Buiten. Skeelers nodig? Check de website van Decathlon, hier zijn ze nog te koop.

YouTube lesjes 

#9 YouTube: Zumba
Wat? Zumba combineert energieke, vrolijke muziek en gegarandeerd zweten. Dance your ass off in je woonkamer en een grote glimlach verschijnt vanzelf.
Waar? Bekijk het Youtube kanaal hier.

#10 YouTube: fitness
Wat? Verschillende at home body workouts, van HIIT tot speciale trainingen voor al je spiergroepen. Duidelijke uitleg en ook hier weer heerlijke energieke muziek.
Waar? Bekijk het Youtube kanaal hier.

#11 YouTube: dans
Wat? Is dansen op Afrobeats een beetje out of the box voor jou? Dan is dit een goed moment om te starten. Gordijnen dicht en gaan met die banaan.
Waar? Bekijk dit filmpje op Youtube en have fun.

And… relax! 

#12 Yogatime
Wat? Hoe fijn: veel yogascholen geven nu online les. Stiekem best een ontspannen idee: je hoeft nu niet eens je huis uit voor je favoriete yoga-moment.
Waar? Check de online lessen die deze hotspots aanbieden: Bodhi Yogashala, Bhalu, Nalu yoga, Susumna en de YogaSisters.

#13 Meditatie
Wat? Altijd al willen mediteren maar nam je hier nooit de tijd voor? Start dan nu en maak er meteen een nieuwe life habit van. En zeg zelf: er is geen betere tijd om te leren in het nu te zijn dan deze, toch?
Waar? Check bijvoorbeeld de app Headspace. Deze Engelstalige app bestaat al langer en heeft ook pre-corona al vele mensen helpen mediteren.

#14 Podcasts
Wat? Dit is een unieke periode om nieuwe dingen te leren. Hoe lekker om dit te doen op de bank? Voetjes omhoog, ogen dicht, koptelefoon op en ontdek de leukste local podcasts.
Waar? Laat je meevoeren in de podcasts over de Oversteek in Nijmegen, de audio opnames van bijna alle programma’s van Radboud Reflects (lezingen over filosofie, ethiek, samenleving en cultuur) of de podcast 024/7 over en met interessante Nijmegenaren.

#15 (Luister)boek
Wat? Misschien is het al langer een goed voornemen van je. Nu is het tijd: lees of luister een boek.
Waar? Go local en koop (online) een boek bij Dekker van de Vegt. Boeken luisteren doe je heel eenvoudig met bijvoorbeeld de app van Libris, Audible of Storytel. De luisterbieb is nu ook (tijdelijk gratis, met NL boeken.

#16 Puzzelen
Wat? Naast alle fysieke workout tips is het ook tijd voor een lekkere hersentraining. Net als skeeleren is puzzelen (weer) hip. Hoe leuk: er zijn nu echte Nijmegen legpuzzels met foto’s van ons favoriete stadje erop, gefotografeerd door Foxlicious fotograaf Bart Kouwenberg.
Waar? Bestel de puzzel hier.

#17 Skillshare
Wat? Altijd al willen leren om piano te spelen, grafisch te ontwerpen, te fotograferen en/of te schrijven? Skillshare is een website waar je al deze (en nog veel meer) ‘skills’ online kan leren. Happy learning!
Waar? Bekijk hier de website voor meer informatie.

Shake it off!

#18 Digi-dansen
Wat?Last but not least: Radio Macaroni zorgt er met hun livestream voor dat elk weekend begint met een heerlijke muzikale VrijMiBo. Het Zusje van Debbie bedacht (met drie partners) dit leuke concept, zodat jij lekker dansend van het zweet je stay-at-home-Paasweekend kunt omarmen.
Waar? Volg de Insta-pagina van Radio Macaroni voor de laatste livestream updates.


Stay healthy & fit!

Tekst: Kiki Hendriks | Beeld: FollowFox, Radio Macaroni, Unsplash.