Must-do in Nijmegen: ontdek de Ooij op ’n sup-board!

Afbeelding voor Must-do in Nijmegen: ontdek de Ooij op ’n sup-board!

Suppen, dat staat voor stand up paddling, is dé zomer trend. Niet alleen omdat het zo corona-proof is, maar vooral omdat het superleuk en relaxed is om te doen. Ook in Nijmegen en omgeving kun je heerlijk suppen. De FollowFox redactie stapte op het board en testte het voor je uit!

Het sup één, twee, drietje

We racen via de Kaaij de stad uit en de Ooij in. Na een minuut of tien fietsen komen we bij ons startpunt, dat we herkennen aan de knalrode SUP & Surf bus van Jorrit. Hij staat ons al op te wachten naast zes gigantische sup-boards. Die zijn trouwens niet groter dan normaal, maar als je nog nooit op een board hebt gestaan, dan ogen ze nogal groot. Jorrit legt ons eerst de sup-basics uit, zoals de lengte instellen van de peddel, hoe je moet draaien en natuurlijk hoe je remt.

Even wiebelen…

Omdat op de vaste opstapplek een groepje vissers zit, hebben we een exotischer startpunt: middenin het riet! Op handen en voeten stappen we op het board (in een tabletop position, voor de yogi’s onder ons) en wiebelen we richting het open water. Al zittend wennen we aan het board en de constante lichte beweging.

… en dan genieten

Na een paar minuten hebben we wat meer durf en staan de Foxies om de beurt op. Het is even zoeken naar evenwicht, maar eigenlijk gaat het verrassend gemakkelijk. Al suppend en kletsend peddelen we dieper de Ooij in. We pakken de laatste zonnestralen van de dag mee en genieten van de prachtige natuur. En geloof ons – die beleef je vanaf het water écht anders.

Bever gespot!

Vooraf vertelde Jorrit ons dat er kans was om bevers te zien. Zodra we ons iets meer zeker voelen op het water gaan we dan ook op onderzoek uit. Het kletsvolume moet omlaag en we worden beloond: bevers! Ze lieten zich twee keer zien en we moeten toegeven: dat maakte dit sup-uitje extra geslaagd. Naast bevers spotten we trouwens ook talloze vogels, dus het wildlife-gevoel is alom aanwezig.

Wordt vervolgd…

Met de zonsondergang recht voor ons, suppen we terug richting onze opstapplek. De anderhalf uur op het water zijn voorbijgevlogen en het voelde zeker niet als een workout. We hebben vooral lekker bewogen en genoten op het water, in de prachtige natuur. Als we weer aanmeren, sluiten we af met ’n biertje en de belofte: we komen gauw terug!

Enthousiast geworden? Check hieronder de ‘is-suppen-iets-voor-jou?’-checklist:

 ☀️ Je vindt het leuk om op het water te zijn.
 ☀️ Je kunt zwemmen (er is een kans dat je in het water valt, hoewel wij droog bleven!).
 ☀️ Je bent graag buiten.
 ☀️ Je wilt op een toffe én duurzame manier meer van Nijmegen zien.
 ☀️ Je hoeft niet sportief te zijn, maar een beetje balans is wel handig.

Anno nu sup je op verschillende toffe locaties in Nijmegen en omgeving. Van een rustige waterplas tot een avontuurlijk tochtje over de Spiegelwaal. Wil je meer uitdaging op de board? Dan kun je bijvoorbeeld sup bootcamp of sup yoga proberen. Alle info hierover vind je via deze link. Goed om te weten: suppen is heerlijk corona-proof want buiten! Iedereen heeft z’n eigen board waardoor je gemakkelijk afstand kunt behouden. En voor een teamuitje of vrijgezellenfeest ook de perfecte activiteit.

Op een sup-er zomer!