Book hunting in Nimma: ontdek de minibiebjes!

Ben jij net zoals team FollowFox sinds corona-tijden ook aan de wandel? En wil je je dagelijks rondje nóg leuker maken inclusief direct vermaak voor thuis? Doe dan de tour der minibiebjes in en rondom Nijmegen. Redacteur Florie brengt een tiental voor je in beeld. Heb jij al een minibiebje gespot of gevuld?

In ’t kort: de minibieb-regels

Je kent ze vast wel: de kleine bibliotheken die je inmiddels bijna overal vindt. Het idee erachter is om lezen voor iedereen toegankelijk te maken. Sommige bibliotheekjes richten zich speciaal op kinderen, maar bij de meeste plekken vind je juist veel verschillende soorten boeken.

Elke minibieb heeft z’n eigen regels (die vind je vaak in of rondom de plek), maar over het algemeen mag je gratis het boek lenen en breng je hem weer terug zodra je ‘m uit hebt. Natuurlijk kun je de bieb ook verder helpen door je eigen boeken te doneren.

Boekliefde in West

In Nijmegen- West ontdek je nieuwe kanten van Nijmegen: van kloosters, tot parken en droomhuizen, maar ook minibiebjes. Wij hebben er in elk geval al drie gespot (de twee hierboven en eentje in de Biezenstraat dichtbij Westerpark) en hebben daarnaast ook de home-made koeken voor onderweg op de Bredestraat voor je getest (aanrader!). Wandelinspiratie nodig? Check dan de route van redacteur Esther.

♥ 

Boekliefde in Oost

Slenter je ’t liefst door de prachtige straten van Nijmegen-Oost? Dan kun je je boeken-hart zeker ophalen, want de wijk kent een flink aantal minibiebjes (onder andere in Doctor Claas Noorduynstraat, Heydenrijckstraat, Dommer van Poldersveldtweg, Sleedoorstraat, Berg en Dalseweg). Nu de horeca weer open is, wandel je de route van redacteur Dana, om daarna neer te strijken in een van de vele koffietentjes met ’n geleend boek.

Boekliefde in Noord

Uit je comfortzone en de rivier over? Ook Noord heeft voldoende variatie te bieden! Natuurlijk heb je een toffe view op de skyline van Nijmegen, maar daarnaast is er ook leesinspiratie te vinden. Redacteur Nadine stippelde al eerder de perfecte route voor je uit.

 

Op zoek naar ’n minibieb bij jou in de buurt? Via deze website zoek je ‘m gemakkelijk op.
Happy book hunting!


Tekst: Florie van Hummel | Beeld: FollowFox