Movers & Shakers: de 9 nieuwste hotspots in Nijmegen!

Afbeelding voor Movers & Shakers: de 9 nieuwste hotspots in Nijmegen!

Nijmeegse ondernemers hebben ballen, want middenin coronatijden een zaak openen is gewoon stoer! Gelukkig voor ons, want na 2 maanden thuis zijn wij ready om nieuwe plekken te ontdekken. Doordeweeks, in het weekend, zon of geen zon: ga eropuit want met deze 9 parels ben jij wel even lekker zoet.

1 | Funky Salads | Loop binnen!

Foxie favo Down Town is er niet meer: voor de anderhalve-meter-samenleving was het pand simpelweg te krap. Daarom bedacht eigenaresse Marleen een nieuw coronaproof concept: Funky Salads. Het hagelwitte interieur kreeg een meer kleurrijke make-over en herbergt een take-away bar, waar jij nu de lekkerste, voedzame (en instawaardige!) salades afhaalt. Gelukkig serveren ze nog steeds koffie – want die wil je daar niet missen –  en toetjes, waar je ook binnen van kunt genieten (met reservering).

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Kannenmarkt 16.


2 | Klinkklaar | Loop binnen!

Voor Glaswerk-mannen Sjoerd, Tim en Bastien kwam de kans voorbij om het ‘restaurant onder de eetcafés’ in dat andere iconische hoekpand in Nijmegen-Oost over te nemen. Het was meteen Klinkklaar… zo’n kans krijg je tenslotte maar één keer. Voorlopig is alleen de kaart onder handen genomen, want de mannen blijven trouw aan het (25-jarige) concept van Klinkklaar: eten en drinken voor een mooie prijs. En extra leuk: ze zijn 7 dagen per week open.

Shaker ⇒ Waar? ⇒  Tooropstraat 59


3 | Bodhi Oost | Loop binnen!

Dat Bodhi Yogashala aan de Bloemerstraat loopt als een trein is natuurlijk geweldig, maar ‘even spontaan meedoen vanavond’ zat er daardoor bijna niet meer in. Eigenaresse Lisanne wilde dit niet laten gebeuren. Zij opent daarom begin juli haar extra locatie Bodhi Oost, om meer yogi’s de wonderen van yoga laten ontdekken. In maart ging ze al open, maar corona gooide roet in het eten. Met deze extra tijd is de locatie nu he-le-maal af en klaar om je te verwelkomen voor  yoga (natuurlijk), pilates, SUP yoga, een yoga docentenopleiding en massages.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Prins Hendrikstraat 16

4 | Bankoh Beach | Loop binnen!

Bistobar Bankoh heeft de zomer in haar bol en opende op de Handelskade Bankoh Beach. Met uitzicht op de Waal en de oude haven chill je hier bij mooi weer met een hapje, Aziatische Bintang of een Asian style cocktail in een bucket. Voor een voorgerechtje kun je lekker blijven zitten, maar wil je een hoofdgerecht, dan loop je zo het trappetje op naar ‘de grote’ Bankoh. Happy Nimma summer!

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Handelskade (lage plateau)

5 | The Lobby | Loop binnen!

Er werd al druk gespeculeerd over de nieuwe hotspot op het Faberplein naast Fresca. Begin deze maand opende hier The Lobby, waar je kunt neerstrijken voor koffie, ontbijt en lunch. In tegenstelling tot buurvrouw Fresca die de broodjes serveert, kun je hier vooral genieten van clubsandwiches en salades. Wij zien onszelf hier al flexwerken met uitzicht op de prachtige groene bar, veel planten en het rood/roze plafond of chillen in de zachte theaterstoelen in de hoek. P.S.: check even het mind-bending toilet beneden met spiegelraam.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Mariënburg 72.


6 | Brouwtoren | Loop binnen!

Het oude pand van Peeman Dranken in Oost is omgedoopt tot Brouwtoren. In deze Nijmeegse bierbrouwerij proef je in het proeflokaal zes verschillende huisgebrouwen biertjes: van amberbier tot een weizen triple. De echte bierliefhebber kan hier los. Volg vanuit de proefzaal via een scherm het brouwproces of doe dit van dichtbij: je loopt met je biertje zo de brouwzaal in, omringd door fusten, gisttanks en de geur van mout.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Waldeck Pyrmontsingel 12.

7 | Brass | Coming soon!

Foxie Nadine woont in Nijmegen-Noord en snakt naar een nieuwe hotspot in de buurt. Goed nieuws! In Grote Boel, pal naast de Oosterhoutse Plas, bouwen Maarten Kropman en Jolien Konings (bekend van Parkzicht en Nibbles) Brass. Een grand-café in een – als we de ontwerpen mogen geloven – indrukwekkend open pand. Je kunt hier straks binnen én buiten terecht voor comfort food met een goede prijs-kwaliteitverhouding, terwijl je kids zich in de bijbehorende speeltuin vermaken.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Oosterhoutse Plas.


8 | Camping de Wereld | Kom slapen!

Op vakantie gaan in coronatijden moeilijk? Zeker niet! In Nimma’s prachtige omgeving is er genoeg fijns om na het harde werken neer te strijken, zoals Camping de Wereld. Van 3 juli t/m 4 september 2020 is dit je bestemming voor een originele, natuurrijke, comfortabele kampeervakantie, incl. eigen toilet en douche. Je slaapt hier in een luxe ingerichte tipi of yurt mét eigen ‘kampeerkavel’, verscholen in de bossen van de Overasseltse en Hatertse Vennen. Pak je koffers, want glamping it is!

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Hessenbergseweg (tegenover nr. 5), Overasselt


9 | Studio AJ | Coming soon!

Misschien ken je Anne Jolijn (A.J.) al van haar salon in Blend? Gelukkig voor haar en zeker voor ons mag zij na 2 maanden weer aan het werk. Maar… A.J. vliegt solo, want zij opent begin juli haar eigen salon aan de Stikke Hezelstraat: Studio AJ. Hier neemt Anne Jolijn de tijd voor jou en verricht zij wonderen met jouw wimpers en wenkbrauwen (denk aan een lash lift), waarna jij nageniet van een lekker bakkie koffie op het bankje voor de deur. Extra nieuwtje: Amy (ook van Blend) gaat haar kapsalon voortzetten in Studio AJ. Als je dan niet stralend de deur uitloopt…

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Stikke Hezelstraat 10 
 

Ander hotspot nieuws:
Tati heeft een doorstart gemaakt met nieuwe eigenaren, in De Achtertuin loopt het storm en het Faberplein heeft een make-over gekregen (incl. terras!).

 

Tekst: Esther Roelofsen
Beeld: FollowFox, De Horecafabriek (Brass), Bodhi Yogashala, Bistrobar Bankoh, Camping de Wereld, AJ Browbar.