Nimma’s weekend forecast – 11 t/m 13 september 2020

Posted By Esther Roelofsen / 10 september 2020 / 0 Reacties

Dit tweede septemberweekend brengt je naast een doorbrekend zonnetje ook een fijn to do and to see lijstje. De voorspelling? Inspiratie door bajesmuziek en (teken)kunst, bewustwording over zero waste, actief bijdragen aan duurzaamheid in Nijmegen en de zondag afsluiten met een welverdiend wijntje!

Tekst: Esther Roelofsen | Hoofdbeeld: Nimma Uut De Hoogte

Prison blues

What’s On? Muzikanten Rocco Ostermann en Wout Kemkens gingen in gevangenissen in Nederland op zoek naar bijzondere verhalen en muzikanten. Gemaakt met en geïnspireerd op het leven van de gedetineerden ontstond album ‘De Niemanders’. Laat je meevoeren in de verhalen, want het album wordt ten gehore gebracht (inclusief een kijkje in het maakproces) in ons favoriete poppodium.
When & where? Vrijdag 11 september | 20:00 – 23:00 uur |Doornroosje | Helaas is dit event net uitverkocht, maar op Ticketswap kan je nog tickets vinden.


Zero Waste Walking

What’s On? Het is de ‘Week Zonder Afval’, waarin Nederlanders worden uitgedaagd zo min mogelijk afval weg te gooien. Wil jij weten waar je in Nijmegen shopt met je eigen beker, flesje of verpakking? Sluit aan bij de Zero Waste Wandeltour, leer waste- free Nimma kennen en hoor direct van de betreffende ondernemers wat je nog meer kunt doen voor een afvalvrij leven.
When & where? Zaterdag 12 september | 10:00 – 13:00 uur | Inschrijven verplicht i.v.m. corona en de verzamelplek wordt z.s.m. bekend.

Tekenkunst

What’s On? Voor de zevende keer worden Nijmegenaren tijdens The Big Draw uitgedaagd en gevraagd om te tekenen. Kijk of teken mee bij verschillende tekenprogramma’s in de stad,  zoals de ramenroute (ken je die mooie versierde ramen overal?), tekenmachines, exposities en tekenworkshops.
When & where? Op zaterdag 12 en zondag 13 september | 13:00 – 17:00 uur | In de binnenstad| Check het gevarieerde programma.


Warming Up: Nimma aan Zee

What’s On? Dit kunst- en klimaatfestival staat in het teken van klimaatverandering. De opwarming van de aarde; hoe passen we ons aan en wat kun je er zelf tegen kunt doen (want we willen geen Nimma aan zee)? Volg een kookworkshop met conserven, leer wat verticaal evacueren is, ga mee wadlopen in de Ooij (say what!) en leer hoe je je tuin/ balkon/ dak klimaatproof maakt. Het programma smaakt naar meer!
When & where? Zondag 13 september  12:00 – 23:00 uur | In en om LUX.

(Sch)erfstukken

What’s On? Lotte de Schouwer ging in Lent wonen en werd een echte strandjutter. Langs de oever van de Waal vond ze interessante voorwerpen en brokstukken. In haar expositie (Sch)erfstukken legt ze deze scherven bij elkaar en maakt van de gebroken stukken iets nieuws.
When & where? Vrijdag 11 september van 15:00 – 17:00 uur | zaterdag 12 en zondag 13 september van 10:00 – 17:00 uur | Dorpsschuur Lent (Oosterhoutsedijk 29).


Wild Wijn Fest – The Battle in the Bag

What’s On? Een battle tussen wijnsommeliers waar jij van profiteert? Jazeker! Bij The Battle in The Bag Twee sommeliers kiezen een wijn bij een gerechtje van de chef, die jij vervolgens kunt afhalen in een limited edition stevige canvas Wild Wijn Fest- tas. Proef en geniet thuis van het lekkers en stem vervolgens op jouw favo wijn-spijs combi.
When & where? Zondag 13 september | Afhalen tussen 12:00 – 13:00 uur | Bistro Flores | Pre order nu je tas (het gaat hard, op=op) of hergebruik die van de vorige keer.

Lekker weekend!


Tekst: Esther Roelofsen | Beeld: Nimma Uut De Hoogte

 

esther

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed