Van ontbijt tot diner: 12 x vega(n) food hotspots in Nijmegen!

Afbeelding voor Van ontbijt tot diner: 12 x vega(n) food hotspots in Nijmegen!

Vega(n) lover? Trakteer jezelf op yummy vega(n) food buiten de deur of verras je plantaardige vrienden. Anno nu kun je in Nijmegen terecht bij talloze leuke tentjes. Redacteur Florie zet haar favo’s voor je op een rij: van volledig vega(n) tot een ruime menukaart met veel én heerlijke plantaardige opties.

Ontbijt 🌿

Wat mij betreft is buiten de deur ontbijten pure luxe. En hoewel deze maaltijd natuurlijk vaak al vegetarisch is, zijn er een aantal plekken in Nijmegen die wat mij betreft uitblinken in hun vega(n) opties.

1. Kushiin

Vanaf 8 uur ’s morgens kun je hier al terecht voor lekkere koffie, maar ook voor ontbijtjes. Denk aan smoothiebowls (zie foto), maar ook de brood opties op het menu zijn zeker aanraders. => Ziekerstraat 136, Nijmegen.

2. Bhalu

Bij Bhalu kun je niet alleen terecht voor verrassende plantaardige maaltijden (zoals de bietenpannenkoek, thank me later), je volgt er ook yogalessen. Een perfecte combi wat mij betreft. => Bloemerstraat 95, Nijmegen.

3. Kattencafé Balthazar

Toegegeven: deze tip is voor de langslapers omdat ze open zijn vanaf 10 uur. Toch is Balthazar het benoemen waard, omdat de hele kaart vegetarisch is en grotendeels vegan. Daarnaast vul je ook direct je direct je dosis oxytocine (het knuffelhormoon) weer aan wanneer je met de katten knuffelt. => Van Welderenstraat 46, Nijmegen.

Wil je écht vroeg een ontbijtje scoren in Nijmegen? Ga dan langs bij Hotel Credible (vanaf 7 uur). Hier vind je ook vega(n) gerechten op de kaart.

Lunch 🌿

Wist je dat je bij alle bovenstaande ontbijt-spots ook kan lunchen? Zo wordt de keuze nóg groter wanneer je buiten de deur luncht. Deze drie tentjes zijn mijn favoriet voor de lunch.

4. Tati

Tati is dé health food plek van Nijmegen. De volledig vegetarische kaart heeft ook veel vegan opties en dat geldt niet alleen voor de lunch. Je kunt hier ook terecht voor ontbijt, diner en taart. Alles smaakt zo goed, dat je hier gemakkelijk de hele dag kunt doorbrengen ;). => Koolemans Beijnenstraat 80, Nijmegen.

5. Fika

Hoewel de kaart van Fika niet volledig vegetarisch is, maakt dat als vega(n) hier niks uit. Er is namelijk keuze in overvloed. Van pulled jackfruit tot geitenkaas en soep, variëren is hier geen probleem. => Van Broekhuysenstraat 5, Nijmegen.

6. Munt

Salades saai? Niet bij Munt! Hier ontdek je nieuwe combinaties, maar ook nieuwe gerechten. Zo at ik er laatst de vegan kapsalon (zie foto)- echt een aanrader! => In de Betouwstraat 28, Nijmegen.

Ben je bereid om je blik iets te verwijden? Check dan Kiemkracht 64 in Malden. Naast een volledige vega(n) en biologische keuken, is het ook een inspirerende plek om te bezoeken!

 

Diner | on a budget 🌿

Heerlijk dineren hoeft niet altijd duur te zijn. Check daarom onderstaande hotspots voor vega(n) avondeten on a budget.

7. Bollyfoods

Wist je dat de Indiase keuken zich bij uitstek leent voor vegetarisch en veganistisch eten? Bij Bollyfoods eet je verschillende veganistische curry’s met heerlijke bijgerechten zoals samosa’s en naan (zie foto). => Van ’t Santstraat 86, Nijmegen.

8. De Plak

De Plak staat bekend om z’n kaasgehakt (en terecht), maar wist je dat ze hier ook een veganistische variant op hebben? Daarnaast zijn er wisselende vega(n) gerechten en ben je verzekerd van een flinke portie groenten op je bord. => Bloemerstraat 90, Nijmegen.

9. Maoz

Denk je aan vega(n) eten, dan denk je aan falafel. Hoewel je op deze plek niet zo lang tafelt, krijg je hier de beste falafel in town. Zeker de moeite waard, dus. => Grote Markt 19, Nijmegen.

Nog meer vega(n) on a budget? Probeer dan de maaltijdplank bij Cali of eet ’n pizza bij Desem! Of haal een uitgebreide vega(n) maaltijd in huis via Treats by Tessa.

Diner | uitpakken 🌿

Zin om uitgebreid te tafelen en er echt een avondje uit van te maken? Dan word je van onderstaande restaurants zeker blij!

10. De Nieuwe Winkel

Bij De Nieuwe Winkel koken ze botanisch. Dat betekent voornamelijk koken met planten en daarnaast halen ze bijna alles uit de buurt. Houd je van nieuwe smaken ontdekken, dan ben je hier aan het juiste adres. Je eet hier dingen die je nog nooit eerder geproefd hebt en die je bord voor bord verrassen (zie foto). => Gebroeders van Limburgplein 7, Nijmegen.

11. Why Not

Vega(n) eten van de grill, dat kan bij Why Not. De afwisselende kaart bestaat niet alleen uit vegetarisch eten, maar er is zeker voldoende keuze. Daarnaast schuif je bij Why Not aan op een gezellige plek waar je gemakkelijk een hele avond doorbrengt.
=> Van Welderenstraat 15, Nijmegen.

12. Witlof

Dineren aan de Waal doe je bij Witlof. Er staan verschillende vega(n) opties op de kaart, die er allemaal even lekker uitzien. Keuzestress gegarandeerd! => Lage Markt 79, Nijmegen.

Aan het genieten van de laatste zonnestralen en ben je toe aan een nazomers toetje? IJssalon Ghiani in Nijmegen-Oost serveert ontzettend lekker vegan ijs!

 

Geniet van je vega(n) maaltijd!

Tekst: Florie van Hummel | Beeld: FollowFox