Nimma’s weekend forecast – 18 t/m 20 september 2020

Posted By Esther Roelofsen / 17 september 2020 / 0 Reacties

Dit nazomerse weekend staat Nijmegen bol van leuke tipjes. Favoriet van Foxie en ABBA- fan Esther? Meezingen bij de open air cinema! Niet jouw ding? Geniet dan van lokale lekkernijen, red je kamerplanten, ga naar een podcastfestival of haal álles uit die laatste terras-uurtjes!

Tekst: Esther Roelofsen | Hoofdbeeld: Bart Kouwenberg 

Terrassen

What’s On? De leukste nazomerse terrassen staan te popelen om door jou bezocht te worden; Bottendaal Buiten is dit weekend geopend (vrijdag t/m zondag), het Pop-up terras van nieuwe hotspot Buuv is van vrijdag t/m zondag geopend (tot eind oktober) en je kunt nog genieten aan de Waal op het zomerterras van Opoe Sientje (tot 25 oktober).
When & Where? Bottendaal Buiten –> Thiemepark | Buuv –> Goffertpark, Hazekampseweg | Zomerterras Opoe Sientje –> onder de Waalbrug.

Save your plant

What’s On? Hebben jouw groene vingers hun magie verloren? Of zijn je plantjes om een andere reden niet meer zo gelukkig? Dit weekend kun je ze redden bij het Plantenasiel, dat dit weekend haar deuren opent in De Lindenberg. Laat je plantjes verzorgen, krijgt tips en ruil stekjes en plantjes met andere plantenlovers.
When & Where? Zaterdag 19 september | restaurant van De Lindenberg | 11:00 – 15:00 uur.

ABBA Open Air

What’s On? Film kijken met uitzicht op de Waalbrug, wie wil dat nou niet? Dit weekend geniet je gratis van alltime favourite Mamma Mia! tijdens de movienight. Een bar in de buurt en zittend meezingen met ABBA, sounds like a plan! Neem wel zelf je dekentje/kussentje mee.
When & Where? Zaterdagavond 19 september | Waalkade, bij de betonnen trappen | Inloop 20:00 uur, film start 21:00 uur | Kom op tijd, want minder plek door corona en vol is vol!
PS. Te laat voor een plekje? Fiets door naar Nijmegen- West, want ook daar is een gratis open air cinema in het Westerpark.

Genot voor je oren

What’s On? Ben jij fan of maker van podcasts? Het Podcastfestival vindt dit jaar voor het eerst in Nijmegen plaats. Het thema ‘Onzichtbaar’ staat centraal; podcasts leggen een wereld bloot die vaak onzichtbaar is. Hoe is het bijvoorbeeld om visueel beperkt te zijn? Neem deel aan gave workshops (bijvoorbeeld van Joan Kuhlman, albino en slechtziend en schrijfster van bijzondere audioscripts) woon een liveshow bij (met panel) en strijd mee in de Podquiz.
When & Where? Vrijdag 18 en zaterdag 19 september | 10:00 – 18:00 uur | Brebl | Scoor snel tickets, want er is beperkt plek. Sommige onderdelen zijn digitaal bij te wonen.

Groots in Grootstal

What’s On? Ken je Landgoed Grootstal? Daar gebeuren mooie dingen! Het Grootstalletje opent officieel haar deuren. Hier wordt het beste van de lokale boeren, brouwers, tuinders, kwekers en ambachtslieden uit de regio Nijmegen verkocht. De missie? Stad en land verbinden, in het voedsellandschap van de 21e eeuw. Dit weekend is de nazomerse opening, waar je kunt proeven, kijken en beleven.
When & Where? Zondag 20 september | Landgoed Grootstal, Sint Jacobsweg 15a, Malden | vanaf 13:00 uur.

Kunstnacht extraatje

What’s On? Deze zaterdag missen we wegens corona helaas de Nijmeegse Kunstnacht. In de tussentijd zit de organisatie zit echter niet stil. Dit weekend wordt de Stadsschouwburg omgetoverd tot filmdoek waarop het filmkunstwerk Foliehoed wordt getoond. Van deze humoristische korte film over de veranderende samenleving tijdens en na de lockdown, kun je coronaproof genieten.
When & Where? Vrijdag 18 en zaterdag 19 september | Stadsschouwburg | tussen 20:00 en 04:00 uur.

 

Weekend = loading….


Tekst: Esther Roelofsen | Hoofdbeeld: Bart Kouwenberg 

 

esther

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed