Nimma’s weekend forecast – 2 t/m 4 oktober 2020

Posted By Esther Roelofsen / 1 oktober 2020 / 0 Reacties

Na weer een week thuiswerken snakken we naar het weekend. De to- do’s van dit weekend volgens redacteur Sanna? Brunchen met mimosa’s, kaasfonduen en wijnproeven. Meer in de doe-modus? Laat je verroeren door lokale kunst, ga prikkelend schrijven of creëer je eigen groene ecosysteem. Fijn weekend!

Tekst: Sanna Schoonenberg | Hoofdbeeld: Bart Kouwenberg


 => Let op: check voor je gaat zelf even of het door kan gaan volgens de richtlijnen <=


Wine ‘o clock

What’s On? Je weekend beter beginnen kan haast niet. Zet je smaakpapillen aan het werk en ontdek de lekkerste wijn- en foodcombinaties tijdens de wijn en spijs avond bij slijterij Versailles. Leer bijvoorbeeld welke wijn bij welk gerecht past. Het is altijd wel ergens wine o’clock, toch?
When & Where? Vrijdag 2 oktober | inloop 18:45 uur, start 19:00 uur | Versailles Dranken Nijmegen | Plekje scoren? Schrijf je snel in.


Mimosa Brunch X Kaasfondue

What’s On? Proost dit weekend bij een exclusieve Achtertuin-style Mimosa Brunch of dip ’s avonds je werkweek weg in een lekker potje kaasfondue. Wakker worden, op de fiets naar west en borrelen maar! Vanwege de corona-aanscherpingen zijn er maar 30 tickets beschikbaar per tijdslot, dus wees er snel bij.
When & Where? Vrijdag 2 oktober tussen 17:30 en 22:00 uur, zaterdag 3 en zondag 4 oktober tussen 11:00 tot 22:00 uur | De Achtertuin.


Ecosysteem voor thuis

What’s On? Zet je groene vingers aan het werk en bouw je eigen plantenwereld in een  grote fles naar keuze, die je vult met plantjes, aarde en mos. Je creëert zo een plantenterrarium waar je geen omkijken meer naar hebt. Dit ecosysteem onderhoudt zichzelf (zo goed als) helemaal en gaat lang mee. Handig als je jouw groene huisgenoten soms een beetje vergeet…
When & Where? Zaterdag 3 oktober | van 14.00 tot 16.30 uur | In de Oude Werkplaats, Tweede Oude Heselaan 121 | Tickets zijn hier verkrijgbaar vanaf 39 euro.
PS. Check deze dag ook de workshop: lamp maken van een grote Kesbeke augurkenpot. 

 

Prikkelend schrijven

What’s On? Ambieer jij een eigen blog of wil je weten of  het schrijven van een column jouw cup of tea is?  Check dan de workshop column schrijven van schrijfdocent Wilma Eras van de Lindenberg. Je leert hoe je de lezer verleid om verder te lezen en maakt kennis met een prikkelende schrijfstijl. 
When & Where?
Zaterdag 3 oktober | 10.30 – 13.00 uur | Bibliotheek Gelderland Zuid |  Aanmelden is verplicht, deelname kost € 25,- per workshop.


Kunstig festival

What’s On? Ook zo’n kunstfanaat? Het werk van diverse lokale kunstenaars is dit weekend op meerdere locaties in Nijmegen te bewonderen tijdens het Festival der Kunsten. Wandel de coronaproof atelierroute of duik in het werk van Nijmeegse creatievelingen. “Onverwacht, Intiem en Verrassend Safe” is wat we kunnen verwachten. #nieuwsgierig!
When & Where? Zaterdag 3 oktober van 12.00 – 17.00 uur, zondag 4 oktober van 12.30 – 20.00 uur | Zeepfabriek, Wijkcentrum Bottendaal & Titus Brandsma kerk | Entree is gratis én coronaproof.

 

Fijn weekend!

Tekst: Sanna Schoonenberg | Hoofdbeeld: Bart Kouwenberg

esther

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed