Nimma’s herfstvakantie forecast – 17 t/m 25 oktober 2020!

Posted By Esther Roelofsen / 15 oktober 2020 / 0 Reacties

Een herfstige staycation in Nijmegen is helemaal zo gek nog niet! Redacteur Nadine tipt 10 – coronaproof natuurlijk – must-do’s. Haak aan bij een mooie wandeling, vier 20 jaar filmhuis, overnacht met homemade pizza’s op de camping, ga naar het museum of kruip (met of zonder kids) lekker weg in een knusse bioscoopstoel. Have a great one! 

#1 | Camping & pizza = life

What’s on? Ben je toe aan een heerlijke overnachting in de natuur? Dan ben je bij Camping Bij Ons aan het goede adres. De hele herfstvakantie zijn ze geopend en je kunt hier op zeer bijzondere manieren overnachten (denk: tipi, barn of jachthut). Ook fijn: schuif op vrijdag aan voor heerlijke pizza’s uit eigen houtoven.
When & where? 17 t/m 25 oktober | Camping Bij Ons, Groesbeek. 


#2 | 20 jaar LUX

What’s on? De filmparel van Nimma, LUX, bestaat 20 jaar! Hun jubileumprogramma ‘Moving Bubbles’ is in de herfstvakantie een dikke tip, want er worden twintig films vertoond uit de afgelopen 20 jaar. Een greep uit het programma: Slumdog Millionaire, Black Swan, No Country for Old Men, Boyhood, Tonio en Oorlogswinter. Zo kom je deze herfstvakantie wel door.
When & where? 15 t/m 31 oktober | 19:00 of 19:30 uur, verschilt per film | LUX Nijmegen.

#3 | De laatste ronde

What’s on? Met de kids op pad? Ga dan naar pretpark Tivoli nu het nog kan. Alleen dit weekend zijn ze nog open i.v.m. de nieuwe corona-maatregelen. Waan je in Halloween-sferen tijdens verschillende activiteiten en griezel mee!
When & where? Zaterdag 17 en zondag 18 oktober | 10.00-13.00 uur of 13.30-17.30 uur | Pretpark Tivoli,  Oude Kleefsebaan 116, Berg en Dal. 

#4 |Blauw uurtje

What’s on? In het Afrika Museum kun je dit weekend weer terecht voor een editie van Het Blauwe Uur. ‘Een pauzemoment waarin iets wordt onderzocht’, zo omschrijven ze het. In dit pauzemoment wordt gekeken naar de uiteenlopende gevolgen van 60 jaar onafhankelijkheid in Afrika. Ton Dietz en Marina Diboma zullen je meenemen in deze inspirerende middag.
When & where? Zondag 18 oktober | 14.00 – 15.30 uur | Afrika Museum, Postweg 6 Berg en Dal | Alles is volgens de RIVM-richtlijnen. 

#5 | Landschapsliefde

What’s on? Beek en Ubbergen zijn al eeuwen geliefde plekken voor schilders en tekenaars. Bij deze tekenworkshop ga je met je tekendocent en je schildersezel op pad naar de bijzondere plekken die al eerder door schilders op doek werden vastgelegd en in het Valkhof Museum te bewonderen zijn. Net als toen wandel je langs deze mooie plekjes en leer je meer over de landschapschilderkunst nu en in de 19e eeuw.
When & where? Zondag 18 oktober en woensdag 21 oktober | 14.00 – 16.00 uur | Museum Het Valkhof.

 

#6 | We love Greta

What’s On? 15-jarige klimaatactiviste Greta Thunberg zorgde met haar eenzame protest voor een wereldwijde jongerenbeweging. De film ‘I AM GRETA’, momenteel in de bioscoop, gaat over haar letterlijke en figuurlijke reis tot waar ze nu is. LUX en InScience organiseren samen de filmvertoning mét nagesprek tussen Jasmin Sharif (politicoloog en jongerencoach) en drie jonge klimaatactivisten. Een must-see!
When & Where? Dinsdag 20 oktober | 19:30 – 22:00 uur | LUX.

#7 | Van je af schrijven

What’s on? Vind je schrijven leuk, maar heb je snel een writers-block of weet je gewoon weg niet waar je moet beginnen? Schuif dan aan je eigen keukentafel online aan bij het Shut Up and Write platform. Schrijf één uur zelf aan je verhaal, songtekst, gedicht, reisverslag, dagboek, column of blog om deze daarna gezamenlijk te bespreken en voor te dragen.
When & where? Woensdag 21 oktober | 19.30 – 22.00 uur | Bij jou thuis!


#8 | Herfstwandeling

What’s on? Wil je eropuit en genieten van Nijmegen in haar mooiste pracht en praal? Haak dan aan bij de 15 km lange wandeling die Gerrit Jan Griepsma voor je uitgestippeld heeft. Het Landgoed van Jurgens, De But en de Duivelsberg zijn onderdeel van de route. Meld je van tevoren wel even aan.
Meer wandelen? Check de walkabout van redacteur Nadine in Nijmegen-Noord of onze wandel-redactie-top 5 hier.
When & where? Vrijdag 23 oktober | 11.30 uur | Start bij het Canadees Kerkhof in Groesbeek. 


#9 | Spoorbrug Bastion

What’s on? Ken je dat torentje op de spoorbrug, waar je onderdoor kunt fietsen? Dit is ‘Het Landhoofd’ en deze is regelmatig te bezichtigen. Sinds de ingebruikname van de spoorbrug in 1879 is het een brugpijler, brugwachterswoning, luchtafweergeschut, noodwoning, fotostudio en schildersatelier geweest. Laat je meenemen in de geschiedenis van het gebouw en de spoorbrug en geniet van het bijzondere uitzicht.
When & where? Zondag 25 oktober | vanaf 11:00 uur start er elk half uur een coronaproof-rondleiding voor max. 4 personen | Gratis toegang, wel even reserveren.


#10 | Cinekid Festival

What’s on? Deze herfstvakantie klassieker mag je niet missen als je kinderen hebt tussen de 3 en 14 jaar; het Cinekid Festival. Laat je kind(eren) kijken, filmen, gamen, spelen en beleven bij een filmvertoning, in het MediaLab of bij een greenscreen- of Virtual Reality-workshop. Extra gaaf: de opblijffilmavond. Met pyjama en knuffel in een bioscoopstoel genieten van een “late” vertoning van Ronja de roversdochter. Trouwens, nieuwsgierige (groot)ouders vermaken zich hier ook prima.
When & where? Zaterdag 17 tot en met vrijdag 23 oktober | De hele dag |  LUX Nijmegen.

🍄


Tekst: Nadine Hurkx | Beeld: FollowFox

 

 

esther

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed