Fastread Monday: ’n kijkje achter de lens bij Lisanne Beumer!

Afbeelding voor Fastread Monday: ’n kijkje achter de lens bij Lisanne Beumer!

Voor de nieuwe FollowFox-kaart en de website schoot fotografe Lisanne Beumer de mooiste plaatjes van ondernemers en hun hotspots. Inmiddels is ze – wegens succes verlengd – toegevoegd aan team FollowFox. Maar wie is deze vrouw achter de lens? Eindredacteur Esther zocht haar op voor een Twente-Achterhoek onderonsje.

Een ‘101 on’ Lisanne Beumer?

“Ik woon in Nijmegen, samen met mijn vriend, in het leukste huisje aan de Parkweg. Ik ben 22 jaar oud en ik kom oorspronkelijk uit Enschede. Dit hoor je zeker nog, aangezien mijn accent nooit zal verdwijnen. Daarnaast werk ik momenteel bij het Deens meubelbedrijf Sofacompany op de afdeling Marketing & Communicatie. Fotograferen is een van mijn favoriete bezigheden en daarnaast kun je me altijd wakker maken voor een avondje borrelen, waarbij een kaasplankje zeker niet mag ontbreken.”


Hoe is de vonk tussen jou en fotografie overgeslagen?

“Tijdens vakanties heb ik echt kennisgemaakt met fotograferen. Ik kocht een spiegelreflexcamera, omdat mijn telefooncamera niet de kwaliteit gaf die ik zocht. Mijn interesse groeide en toen ben ik een minor fotografie gaan doen. Door de minor ben ik pas echt goede foto’s, zowel qua kwaliteit als inhoud, gaan maken. Iedereen kan een broodje carpaccio in beeld brengen, maar echte blikvangers schieten en zorgen voor een wauw (broodjes)effect is een ander verhaal! Vanuit hier ben ik mezelf verder gaan ontwikkelen. Het vastleggen van mensen, vooral gezellige momenten met vrienden en familie, is mijn stijl: daarom vind ik het vooral belangrijk dat het gevoel bij een foto klopt. Uiteindelijk zou ik het geweldig vinden om communicatie en fotografie te combineren en om ondernemers – uit alle branches – te helpen om zich doelgericht online te profileren.”

En nu fotografeer je voor FollowFox!

“In mijn laatste jaar van mijn opleiding communicatie, ben ik gaan werken bij Lebowski. Toen hun fotograaf ging verhuizen, vroegen ze mij om beeld te schieten voor hen. Ook leerde ik daar ik Dana (redacteur FollowFox, red.) kennen, inmiddels een vriendin van mij én mijn vaste gezicht voor de camera. Omdat FollowFox-fotograaf Marlous een kindje verwacht en dus voorlopig minder tijd heeft, bracht Dana me in contact met Nienke. De eerste twee jaar van mijn tijd in Nijmegen had ik echt mijn eigen kringetje en ging daarom veel naar dezelfde plekken. Onder andere door FollowFox heb ik mijn stad beter leren kennen, dus het is extra gaaf dat ik hier nu aan kan bijdragen.”

De afgelopen maanden heb je de stad rond gesjeesd voor de nieuwe kaart en de website.

“Klopt! Dat was enorm leuk en zeer afwisselend. Waar de ene hotspot precies weet welk beeld ze graag willen, heeft de ander geen flauw idee en ontvangt daarbij graag aanwijzingen. Dit zorgt voor afwisselende en hele leuke fotodagen! Dat maakt het uitdagend: bij de één is het de uitdaging om precies het beeld te schieten wat zij voor ogen hebben en bij de ander ben ik vooral bezig om het goede gevoel, of de sfeer, te vinden. Extra grappig vind ik het als mensen aangeven dat ze ‘een goede kant’ hebben of zeggen: ‘Laat je dit even uit beeld, het is echt een troep’. Het is mijn taak om de onderneming in beeld te brengen zoals die is. Ik doe mijn best om de mensen die ik fotografeer op hun gemak te stellen en ik vraag hen om gewoon lekker verder te gaan met waar ze mee bezig waren. Ik loop dan rond en schiet tussendoor foto’s. Als de ondernemer niet niet met de camera bezig is, zorgt dat voor de meest authentieke foto’s.”

Heb je veel nieuwe plekken ontdekt in Nijmegen?

“Ja! Het fotograferen van hotspots was soms echt een ontdekkingstocht. Stond ik ineens in Nijmegen-Oost bij Bollyfoods en dacht ik bij mezelf: “Dit bestaat ook?”. Mijn go-to plekken hebben zich dan ook flink uitgebreid. Zo ben ik momenteel enorm fan van een heerlijke kom ramen bij Tokokoro Ramen (met crispy pork gyoza’s) en een cappuccino met havermelk plus açai bowl bij Bairro Alto. In het weekend geniet ik graag van een heerlijk (afhaal-)wijntje met garnalen bitterballen bij Lebowski. Had ik al gezegd dat ik van borrelen hou?”

Tekst: Esther Roelofsen | Beeld: Lisanne Beumer, FollowFox