Kerstvakantie 2020 vier je heerlijk huiselijk thuis!

Afbeelding voor Kerstvakantie 2020 vier je heerlijk huiselijk thuis!

Kerst 2020 pakt voor ons allen iets anders uit, maar dat betekent niet minder knus of gezellig! Redacteur Esther verzamelde de leukste to-do’s om je kerstvakantie leuk op te tuigen, zowel thuis als – toch een klein beetje – uit. Happy holidays!

1 | Kerstconcert vanaf je bank – THUIS


What’s on?
Als voorstellingen niet meer met publiek plaats mogen vinden, zoek je naar een oplossing. Daarom streamen De Stadsschouwburg en Concertgebouw de Vereeniging het kerstconcert van Frommermann online. Gewoon genieten vanaf je bank! De zangers van bovenstaande formatie voeren je mee naar de kerstsfeer van de jaren ’50 en ’60 met muziek van onder andere Ella Fitzgerald, Hugo Wolf en Ivo de Wijs.
When & where? Vrijdag 18 december, 21:00 uur. Tickets vind je hier.

2 | Naaistreek & Club Goud – THUIS

What’s on? In woonzorglocaties voor ouderen is het door corona een stuk minder gezellig, nu er niet zoveel bezoek mag komen. Club Goud die geweldige concepten voor ouderen organiseert (denk: buitenconcerten en de 8o+ vrijwilligerscentrale) heeft daarom de hulp ingeroepen van Nijmeegse crea-queens Janneke en Joël van Naaistreek. Zij maken – op jouw verzoek – glitterige en hartverwarmende kersthangers mét gedichtje.
When & where? Let op, tot en met zaterdag 19 december kun je je presentje kopen (voor € 7,50). Deze wordt dan op 21 december bezorgd bij een ZZG woonzorglocatie in Nijmegen.

3 | Studenten Vierdaagse voor de zorg – DONEER


What’s on?
64 studenten uit Nijmeegse studentenhuizen poetsen vast hun wandelschoenen voor een bijzondere actie. Zij lopen deze vakantie namelijk samen de Nijmeegse Vierdaagse, verdeeld over vier etappes van 10 km per team. Hiermee halen ze sponsorgeld op voor het Rode Kruis om het zorgpersoneel in deze tijden te ontlasten. Een goed doel dus om je opgespaarde zomerfeesten-geld aan te doneren. Via Instagram check je de teams en volg je hoe het ze afgaat.
When & where? 19 t/m 22 december, doneren doe je hier.

4 | Op (Klompen)pad – UIT


What’s on?
Lekker aan de wandel deze lockdown? Ga eens buiten de gebaande paden en volg een Klompenpad: een route over boerenland. Het dorp Winssen – achter Beuningen en Ewijk – heeft sinds kort het Ambts- en Rijkspad: een route van 15 km via boomgaarden, dijken en de Uiterwaarden door het prachtige buitengebied van Winssen. Je spot Foxlicious hotspot Restaurant de Arend op je route, dus fuel up met koffie of lunch to-go.
When & where? Klompenpaden vind je in het midden- en oosten van Nederland.
Ook leuk… dé Kribjesroute in Hees (van 19 dec t/m 6 jan). Voor ’t ultieme kerstgevoel inclusief Spotify playlist!

5 | Kerst- en Oudejaarsloop – UIT

What’s on? Na een uitverkochte Stoofloop vorige maand organiseren Fort Lent en 024 events een Kerst- én Oudejaarsloop. Laat je hardloopschoenen wel thuis, want dit is een heerlijke winterwandeling. Eentje met extra’s, want na de tocht haal je bij de laatste stop Fort Lent lekkere gerechten af om thuis – met de beentjes welverdiend omhoog –  van te genieten. Er zijn twee afstanden: 4,7 en 5,8 kilometer.
When & where? 25, 26, 27 december en 31 december. Meld je aan via de site en vink hier ook je favo afstand en gerechten aan.

6 | Mindful online – THUIS


What’s on?
Dit crazy rollercoaster jaar toch nog mindful afsluiten? Blok dan het toffe online event van Hartje Yin Yoga en selfcare platform Rock Your World vast in je agenda! Door de combi van yin-yoga, meditatie, Volle Maan inspiratie en journal-oefeningen ga je met een frisse blik 2021 tegemoet. Selfcare was nog nooit zo belangrijk!
When & where? Online, 30 december van 10:00 – 12:00 uur (terugkijken kan).


7 | Alle bollen verzamelen – UIT 


What’s on?
Met Oudejaarsdag in het verschiet mag een lekkere schaal oliebollen niet ontbreken natuurlijk. Tussen het thuisblijven door haal je dus een frisse neus en loop je direct even met je tasje langs een lekkere oliebollenkraam! Check bijvoorbeeld die van In de Kazerne (dinsdag t/m zondag), Bar Pasta (rond de jaarwisseling, ervoor op bestelling), de Meesterproef, Glaswerk (dagelijks), Du Commerce, Ultimo, Bakkerscafé de Bakkerij (in de weekenden voor kerst en vanaf 27 december) en Denies.
When & where? Check de linkjes hierboven. Smakelijk!

8 | Podcasts uit Nimma – THUIS & UIT

What’s on? Nijmeegse podcasts fleuren jouw kerstvakantie op! Denk aan 024/7, over Nijmeegse makers & doeners, waarover we podcastman Joris van Meel al interviewden. Of check De Oversteek, voor verhalen rondom de Waaloversteek in 1944. Een aanrader voor ouders (to be) is Ik Ken Iemand Die, over opvoeden, kinderen en ouderschap door o.a. Nijmeegs schrijfster Hanneke Hendrix. Toe aan meer verdieping? Radboud Reflects neemt je mee in lezingen over onder andere filosofie, religie en cultuur. En wil je meer weten over Nijmeegse ondernemers en hun hotspots, check dan de nieuwe podcast IradaTalks, waar onlangs onze eigen Nienke onlangs te gast was. Ook leuk: de Praatfabriek over de wijk Wolfskuil of voor volgend jaar: De Eurovisie update.
When & where? Check de linkjes hierboven. Lekker van genieten tijdens je wandel-, kook-, fiets-, sport-, klus-, of chillmomenten.

Fijne vakantie!

 

Tekst: Esther Roelofsen | Beeld: Unsplash