Last-minute kerstdiner – 10x nét even anders! 

Afbeelding voor Last-minute kerstdiner – 10x nét even anders! 

Waarom zwoegen voor het kerstdiner als de Nijmeegse horeca je met liefde – helemaal zo vlak voor kerst – werk uit handen neemt? Extra uitpakken én lokale ondernemers steunen? Laat je verrassen door onderstaande tips voor een kerstige last-minute takeaway – diner, toetje of borrel – nét even anders. Don’t be late!

#1 | Christmas Experience

Wat? Kerst is not just food, maar een hele experience. Dit hotspot-duo biedt een heuse Christmas Experience met keuze uit vier kerstboxen. Niet alleen de gerechten, maar ook de tafelaankleding, online begeleiding bij de bereiding en uitleg over wat er op je bord ligt, zit in het pakket. Als kers op de taart adviseert de huis-sommelier je over welke wijn passend is.
Waar? Bistrobar Berlin & Bistrobar Bankoh.
Bezorgen/afhalen? Beide mogelijk.
Bestelinfo?  Bestellen doe je via de website van Bankoh of Berlin, waar je ook alles leest over de uitgebreide experience. Let op: het menu is per hotspot anders.

#2 | Christmas Roast

Wat? Een heerlijke Christmas Roast, met rollade en jacked potatoes bestel je bij deze hotspot op de Houtwerf! Niet zo in de mood voor vlees? De Plekplank en andere specials hebben genoeg vega opties.
Waar? PLEK NMGN.
Bezorgen/afhalen? Afhalen op 25 of 26 december.
Bestelinfo? Bestellen doe je tot 22 december. Check voor meer info rondom bestellen de website.

#3 | Joyeux Noël

Wat? Je favo Franse bistro staat ook tijdens kerst voor je klaar: dit viergangen-diner bestel je per twee personen om thuis van te genieten. Een coquelette (haantje) met gepofte kastanjes, dat klinkt toch heerlijk? Er is ook een menu voor kids.
Waar? Bistrot Regent.
Bezorgen/afhalen? Bezorgen
Bestelinfo? Bestellen doe je per mail op info@regent-nijmegen.nl. Check de website voor details.

#4 | Kerstkalkoen

Wat? Altijd al eens een kalkoen voor kerst op tafel willen zetten, maar twee linkerhanden in de keuken? Credible helpt! Hier bestel je namelijk een pakket inclusief kerstkalkoen voor 4 á 5 personen, die je thuis easy klaarmaakt met lekkere bijgerechtjes. Fancy pancy kerstdiner gegarandeerd!
Waar? Credible, in samenwerking met In de Kazerne.
Bezorgen/afhalen? Afhalen.
Bestelinfo? Bestellen doe je via deze site, afhalen is bij In de Kazerne.

#5 | Gaspár Bistro ho ho 

Wat? Of je nu graag vlees of vis op je bord ziet of geen van beide, bij Gaspár bestel je een viergangenmenu passend bij je wensen. Mét wentelteefjes van kerststol toe, voor het échte kerstgevoel. Voor het ultieme restaurantgevoel leveren ze er een heuse menukaart bij voor jou en je (drie) gasten. Leuk!
Waar? Gaspár Bistro.
Bezorgen/afhalen? Beide.
Info? Bestellen doe je z.s.m telefonisch via eigenaar Kasper, check hier de details.

#6 | Vegan feestmaal

Wat? Op zoek naar een kerstdiner dat 100% vegan, biologisch en lokaal is? Dan zit je hier goed. Denk aan viergangen met rijke smaken, veel groente en mooie combinaties. Het water loopt ons al in de mond! Extra fijn is dat alle verpakkingen bij het GFT mogen, dus jij tikt ook nog het afvalvrije kerstdiner af. 
Waar? Kiemkracht 64, Malden.
Bezorgen/afhalen? Afhalen.
Info? Via de website vind je details en bestel je je menu. Dit kan tot en met 22 december.

#7 | Gourmetpret

Wat? Gourmetten is dé kerstactiviteit bij uitstek! Hotel Restaurant de Wolfsberg biedt je dit jaar een gourmetpakket, inclusief toetjes, zodat jij lekker weinig hoeft te doen. Bij het afhalen in kerstsferen kun je je ook laten adviseren over bijpassende wijnen. Voor kerst al voorzien? Doe het op oudejaarsavond!
Waar? De Wolfsberg.
Bezorgen/afhalen? Afhalen.
Bestelinfo? Bestel voor 22 december via de webshop, waar je ook meer info en gerechten vindt.

#8 | Bella Italia

Wat? Een Italiaanse kerst vieren we dit jaar niet op de ski-piste, maar thuis. Bar Pasta stilt met haar Italiaanse taarten jouw zoete trek. Denk aan een Amandeltaart, Torte Caprese al Limone (chocolade-amandeltaart met limocello) of Pan d’Arancia (sinaasappelcake). Ook lekker: klassieke Tiramisu of een frisse variant met yoghurt en limoncello. Daar is altijd nog wel ruimte voor toch?
Waar? Bar Pasta.
Bezorgen/afhalen? Beide.
Bestelinfo?Hier vind je alles wat je moet weten over de taarten /toetjes en het bestellen.

#9 | Zoete kerst

Wat? Voor nagerechten of lekkere sweets voor bij de koffie of likeurtje hoef je niet ver te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan de bio kerststol of tulband van het Bakkerscafé, de Bûche de Noël of Ho Ho Holy Sweetbox van Holy Sweets of de Scandinavische noten-caramel taart van Cheffi’s Pastries. Met je knoop open past dit lekkers er vast nog bij. 
Waar? Bakkerscafé | Holy Sweets | Cheffi’s Pastries.
Bezorgen/afhalen? Afhalen: Holy Sweets, bestellen kan t/m 20 december | Bezorgen & afhalen: Bakkerscafe, tot en met 24 december + Cheffi’s Pastries, bestellen kan t/m 21 december.
Bestelinfo? Bestel je gewenste zoetigheid via de websites van de ondernemers.

#10 | Liquid love

Wat? Een goed wijntje op tafel is een must. Wijn bij Arentz has got you covered met heerlijke flesjes voor, tijdens én na het kerstdiner en Why Not heeft Spaanse Syrah met X-mas label voor je! Liever bier? Dan is ‘Minse houw moed’ een hele mooie: een volzoete quadrupel van 9,2%, perfect voor je winterse kerstdiner. En héél Nijmeegs, want gebrouwen door Het Nijmeegsch Biercollectief, bestaande uit de brouwers Mannenpap, Kronenburger Brouwers, Bierhuys d’n Vlegel en Biermenneke Nijmegen. Proost!
Waar? Wijn bij Arentz verzorgt je wijn, het bier haal je bij onder andere Biermenneke, Café Samson, Café Daen.
Bezorgen/afhalen? Beide, check even de links.
Bestelinfo? De quadrupel is verkrijgbaar in 33cl en 75cl.

 

Geniet lekker van jouw kerst-at-home-dineetje!

Tekst: Esther Roelofsen | Beeld: FollowFox