Take a break: 16 x takeaway koffie in Nijmegen!

Afbeelding voor Take a break: 16 x takeaway koffie in Nijmegen!

Hi coffee lover! Toe aan een break? Klap je laptop dicht en loop de deur uit naar een Nijmeegs koffieloketje. Redacteur Sanna tipt 16 adresjes in Nijmegen – binnen én buiten het centrum – voor vroege koffieleuters, fijnproevers en coffee to-go lunchwandelaars!

8x BINNENSTAD

#1 | Bairro Alto / Funky Salads
Wat? Koffiehotspot Bairro Alto en buurvrouw Funky Salads zorgen voor hemelse smaken tijdens het najaarsweer. Bestel de pumpkin spiced latte (gemaakt met de bonen van huislabel Districkt Coffee) voor herfst in een takeaway-cup! Eco friendly? Neem je eigen bakje of beker mee, voor lekkers en koffie voor thuis.
Open? Van 9.00 tot 17.30 uur, zeven dagen per week.
Go to? Kannenmarkt 6.

#2 | De Wit Wasserij
Wat? Bij het koffieloketje van De Wit bestel je naast je koffie ook heel voor lekkers voor to-go. Tussendoor blijft de wasserette op volle toeren draaien. Geen wasmachine thuis? Dump jouw wassie bij De Wit en zij zorgen ervoor dat alles er weer spic en span uitziet.
Open? Dinsdag tot en met zaterdag van 09.00 – 17:00 uur.
Go to? Hertogstraat 5.

#3 | Heldro x Blommers
Wat?Say what?! In samenwerking met Blommers koffie haal je nu ook een vers bakkie bij Heldro. Extra lekker: de special mét een bolletje Heldro ijs of een warme chocomel van Tony’s met een toef slagroom.
Open? De hele week van 11.00 tot 17.00 uur.
Go to? Burchtstraat 122.

#4 | Kattencafé Balthazar
Wat? Ons favo kattencafé maakt lekkere takeaway koffietjes met extra kattenliefde voor je klaar. Bestel daarbij een zoet gebakje of een fijne lunch, maar de katten… die moet je toch echt achterlaten.
Open? 7 dagen per week van 11:00 – 16:00 uur.
Go to? Van Welderenstraat 46.
#5 | PUCK Specialty Coffee
Wat? Het koffieloket van PUCK is al een begrip in Nimma en wij snappen wel waarom: een feestje in je bekertje en de keuze tussen de lekkerste (en bijzondere) koffiesmaken en lekkers voor erbij. 
Open? Maandag tot en met vrijdag van 08:00 – 17:00 uur, zaterdag en zondag van 09:00 – 17:00 uur.
Go to? Van Welderenstraat 132.

#6 | Fresca
Wat? Deze fijne koffiespot op de hoek is een fijn pick-up point voor je bakkie pleur en alles wat erbij hoort. Wedden dat je al het lekkers in de vitrine niet kunt laten liggen? No shame!
Open? Dagelijks van 09.00 – 16.00 uur.
Go to? Van Broeckhuysenstraat 16.

#7 | Kushiin
Wat?Hier vind je veel lekkers, van sapjes om je vitamines op peil te krijgen, tot healthy bowls, salades en American pancakes. You name it! En allemaal to-go. Aanwaaien voor een koffietje kan altijd, maar online bestellen is ook een optie.
Open? Maandag tot en met zondag van 08.00 – 17.00 uur.
Go to? Ziekerstraat 136.

#8 | Why Not X Eatery the Pancake
Wat? Buren Why Not en Eatery the Pancake hebben wel een hele speciale takeaway bedacht. Je haalt hier je koffie met lekkers inclusief een route voor een heuse citywalk. Na afloop warm je op met een heerlijke gluhwein, Baileys of hotdog.
Open? Iedere dinsdag t/m zondag tussen 12.00 – 18.00. Startpunt bij Why Not.
Go to? Van Welderenstraat 15.

8x BUITEN DE STAD


#9 | First Things First
Wat?
Bij verborgen parel First Things First drink je (Blommers-) koffie waar je u tegen zegt. Extra leuk: koop een koffie-stempelkaart (€25,- voor een tegoed van 11 koffies) of bestel een broodje en krijg er een lot bij waarmee je bijv. een barista masterclass wint voor twee personen. Je kunt zelfs koffiebonen laten thuisbezorgen door de Blommers bakfiets.
Open? Dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 15.00 uur.
Go to? Waalbandijk 14B (Honig).

#10 | Locals Only
Wat? Deze fijne blijft niet achter: bij Locals Only haal je je koffietje (en lunch) gemakkelijk lopend, met de fiets of de auto. Van flat whites tot moccachino’s, take your pick.
Open? Woensdag tot en met zondag van 11:00 – 14:00 uur.
Go to? Gorterplaats 2a.

#11 | Noach’s Spijshuys
Wat? Je krijgt bij deze leuke spot in Oost niet alleen een lekker bakkie, maar ook huisgemaakte taarten (zoals een appelstroopwafel- tulband) en hartig gebak. Tevens haal jij bij het afhaalloket ook zoetigheden en belegde broodjes af.
Open? Dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 16.00 uur.
Go to? Berg en Dalseweg 212.

 

#12 | Opoe Sientje
Wat? Pop langs bij boot (en bed & breakfast) Opoe Sientje in de Lindenberghaven voor een heerlijke koffie en appeltaart-combi. Heerlijk voor het starten of afsluiten van je wandeling door de Ooij!
Open? Niet zo duidelijk, maar laat je verrassen.
Go to? Lindenberghaven 1c.

#13 | Koffiebar Koen
Wat? Bij Koffiebar Koen in Oost waai je als vroege vogel aan voor een koffie en een ontbijtje. Warme wentelteefjes zijn favoriet op regenachtige dagen, maar de brunchbox en de homemade lunchpizza stelt ook zeker niet teleur.
Open? Dagelijks van 09.00 tot 16.00 uur.
Go to? Daalseweg 31.

#14 | Brasserie Jolie
Wat?
 Net open en meteen crea met takeaway: bij newest hotspot in town Brasserie Jolie scoor jij de lekkerste koffietjes en broodjes. Bestel telefonisch of loop langs.
Open? Dagelijks van 11.00 tot 16.00 uur.
Go to? Daalseweg 279.

#15| Stroom Lent 
Wil je een coffee-to-go scoren in Nimma-Noord, check dan Stroom. Vergaap je als je staat te wachten meteen even aan het mooie gebouw en grijp een taartje mee. Ook leuk: een babyccino-to-go voor je mini-me.
Open? Woensdag tot en met zondag van 10:30 – 20:00 uur.
Go to? Vossenpelssestraat 16 (Nijmegen- Noord).

#16 | BRASS.
Wat? De koffiemachine van deze splinternieuwe hotspot in Noord draait op volle toeren  voor jouw lekkerste warme drankjes voor thuis of tijdens je pauze-wandel-rondje.
Open? Donderdag t/m zondag van 11:00 – 20:00 uur.
Go to? Grote Boel 20, Nijmegen-Noord.

#Support your locals!


Tekst: Sanna Schoonenberg | Beeld: Lisanne Beumer voor FollowFox.