Podcast-preview: ontdek creatieve broedplaats ‘De Houtwerf’! 

Afbeelding voor Podcast-preview: ontdek creatieve broedplaats De Houtwerf! 

De komende tijd trakteren we je op podcasts: de Irada Talks FollowFox specials mét onze favo Nimma ondernemers. Niks leuker dan het verhaal horen van een inspirerende ondernemer, toch? We zetten deze podcast-preview-reeks voort met Laurien Renckens, initiatiefnemer van De Houtwerf: een toffe plek nét buiten het centrum van Nijmegen.

Beeldend kunstenaar Laurien Renckens

Creatieve duizendpoot Laurien is beeldend kunstenaar, ondernemer én moeder van drie kids. Op jonge leeftijd begonnen haar schilderhanden al te jeuken. Inmiddels hangt haar eigen werk al ruim veertien jaar in haar atelier op De Houtwerf, zijn haar eyecatchers te bewonderen en te koop in een galerie in Den Haag en zelfs in Down Under hebben ze haar werk ontdekt. Toen Laurien jaren geleden de kans kreeg om haar creatieve thuishaven verder uit te breiden, greep ze die kans met beide handen aan. Het idee? Een plek creëren tussen én voor locals, waar verbinding met ondernemers centraal staat. De Houtwerf is anno nu een plek waar ondernemers – aka de Houtwerfers – met passie voor hun vak samen creëren, innoveren, inspireren, proeven en vertoeven. Een creatieve broedplaats die altijd in beweging is.

Creatieve broedplaats

Op deze verrassende plek, in het bruisende hart van De Hazenkamp, zijn inmiddels een heleboel toffe lokale initiatieven gevestigd. Zo is het bij eethotspot PLEK niet alleen binnen en buiten heerlijk vertoeven, ze verkopen ook toffe hebbedingen voor in thuis. Bij het Bakkerscafé waai je aan voor kakelvers biologisch brood, havermout voor thuis of lekkere (bio)koekjes en voor je dagelijkse portie sportiviteit staat The Kettlebell Club voor je in de startblokken. Nieuwsgierig naar wat de Houtwerf nog meer te bieden heeft? Beluister hieronder de podcast met Laurien Renckens en ontdek!

Irada Talks FollowFox specials?

Fox Nien schoof een tijdje terug aan bij Irada Talks voor haar allereerste podcast. Een beetje babbelen over Nijmegen, FollowFox én hotspots bleek een schot in de roos. Ze is fan en een samenwerking met Irada is het resultaat. Met trots presenteren we dan ook de Irada Talks x FollowFox podcasts! Elke maand een podcast door host Irada met onze favo Nimma ondernemers. De eerste drie afleveringen met Marleen van Bairro Alto/Down TownLotte van Hartje Yin & Co en Ellen van Habbekrats gemist? No worries: die kun je terugluisteren via bovenstaande linkjes.

Veel luisterplezier!