Ontdek Nijmegen: 10 toffe wandel- en fietstours!

Afbeelding voor Ontdek Nijmegen: 10 toffe wandel- en fietstours!

Nijmeegse ondernemers maken jouw c-proof wandel- of fietsrondje anno nu nóg leuker en lanceren de ene na de andere originele route. Van kidsproof wandelingen, quizzen vanaf je fiets, happen tijdens het stappen en Nijmegen ontdekken door je cameralens: redacteur Sanna zet 10 uiteenlopende routes voor je op een rij!

#1 | Wijn- en spijswandeling

Wat? Culinair hoogstandje te voet? Tijdens de wijn- en spijswandeling loop je langs zes verschillende hippe stops zoals Glaswerk, Bistrobar Berlin en Brunswick. Ga op pad met je favo +1 en geniet!
Meer info? Voor zes hapjes, wijntjes én een fijne wandeling betaal je 65 euro per persoon. Check de site voor meer wijn & spijs nieuws.

#2 | The Nijmegen Experience

Wat? Met de fotografie wandeling ‘The Nijmegen Experience’ van Nyma tours bekijk je Nimma door de lens van je camera en ontdek je op een unieke en fotogenieke wat onze stad te bieden heeft. Fotograaf Henk Vanetie neemt je vier uur lang mee op sleeptouw en tussendoor voer jij crea opdrachten uit, ontvang je tips & tricks én professionele feedback op je zelfgemaakte foto’s. Nieuwe Insta pica? Check!
Meer info? Boek en reserveer een tijdstip via de website. Voor 25 euro mag je al aansluiten.

#3 | Wandeling met een goed verhaal

Wat? Wil je Nijmegen écht op een andere manier ontdekken? Ga dan op ontdekkingstocht met de themawandeling: ‘Kijk eens omhoog’. Een enthousiaste gidst je langs blikvangers die niet zo makkelijk op ooghoogte te spotten zijn en andere verborgen parels. Tof en inspirerend!
Meer info? Themawandelingen over WOII of markante vrouwen uit de Nijmeegse geschiedenis. Gelretours organiseert dit en nog veel meer. Ze zijn zowel in je uppie als in groepen te boeken.

#4 | Brekkie wandeling

Wat? De terrassen zijn weer open, maar je kunt ook nog steeds al wandelend van je favo spots te genieten. Start je ochtend fris en actief met bijvoorbeeld de ontbijtwandeling van de Stadwandeling024 en loop een vaste route langs diverse mooie ontbijtplekjes.
Meer info? Voor 3,50 loop je al mee en een ticket scoor je via de website. Let op: er zijn maar een beperkt aantal plekken per week beschikbaar. Is deze (ontbijt)route uitverkocht? Kijk dan eens bij de andere wandelingen.

#5 | Wandel- of fietsquiz (met de kids)!

Wat? Zin om lekker eropuit te gaan met de hele familie óf je vrienden? Iedere vrijdag, zaterdag én zondag kun je op pad met de wandel- of fietsquiz van Nyma Tours. Vul je middag met interessante weetjes, prachtige vergezichten en lokaal lekkers. Van bewegen krijg je trek. Dus stop onderweg en geniet van je goedgevulde lunch- of borrelbox van café De Derde Kamer en wandel of fiets met een volle buik terug naar huis!
Meer info? De wandel- en fietsquiz heeft ook een speciale kidseditie. Check Nyma Tours online en boek een plekje vanaf 16.50 euro.

#6 | Bierquizzen op de fiets

Wat? Bierbrouwerij Oersoep, buurspot STOOM én Nyma Tours slaan hun handen ineen en organiseren een innoverende bierquiz op de fiets! Leer alle ins & outs over (Nimweegs) bier, de geschiedenis van bier en nog belangrijker: de smaak van deze gouden rakkers. Trap af bij het Honigcomplex, haal je twee speciaalbiertjes inclusief borrelplank op bij STOOM en ontdek Nijmegen – ietwat aangeschoten – op de fiets.
Meer info? Iedere donderdag tot en met zondag te boeken via deze link. Investering? 24.50 euro per persoon.

#7 | Take-away proeverij

Wat? Voor de echte fijnproevers onder ons is er een Tasty Walk. De naam zegt het al: wandelend langs diverse plekjes voor iets lekkers. Welke restaurants deelnemen is nog een verrassing, maar één ding is zeker: culinaire hoogstandjes gegarandeerd. Je loopt je eigen route, deze moet minstens drie kilometer lang zijn en je waait aan bij zes verschillende hotspots. Leuke middag? Check!
Meer info? Op de website van Tasty Walk staat een overzicht van beschikbare data. Tickets zijn één maand geldig en kosten €36 euro.

#8 | Groene fietsquiztocht bij De Wolfsberg

Wat? Stap op de fiets en verken Nijmeegs schoon. Hotel Restaurant De Wolfsberg organiseert een groene fietstocht door de heuvelachtige natuur van het Groesbeekse bos, Mook en Berg en Dal. Schaaf je kennis bij over het heden én verleden. Toe aan pauze? Zoek het groen op en vul je buik met de lunch goodiebox van De Wolfsberg. Extra leuk: er is ook een speciale editie voor het hele gezin!
Meer info? De fietstocht is iedere dag te boeken via de site. Kids fietsen mee voor 17,50 euro en volwassenen voor 21,50 euro.

#9 | Nimma street art wandeling

Wat? Nijmegen zit vol met creatievelingen die op diverse plekken in de stad saaie muren hebben omgetoverd tot kleurrijke kunstwerken. Het ziet er niet alleen heel vrolijk uit, vaak vertellen ze ook nog iets over de geschiedenis van Nijmegen. Met deze street art wandeling leer je alles over deze toffe kunstwerken en kunstenaars die onze stad op een bijzondere manier kleur geven. Hoe leuk is dat?!
Meer info? Via de website van Gelretours boek je deze kleurrijke wandeling mét gids. Zelf op pad? Ik schreef onlangs een tof artikel inclusief route over de meest inspirerende murals van Nimma.

#10 | FollowFox wandelroutes

Wat? Ga je liever spontaan en zonder gids aan de wandel? Onze redactie houdt van wandelen en brachten onlangs vijf diverse wandelroutes in kaart. De één wat intensiever dan de ander, dus voor ieder wat wils. Van het welbekende bruggenrondje, onthaasten in de Overasseltse en Hatertse vennen tot aan het volgen van de groene lijn door de stad en kabouters spotten in het bos van Beek-Ubbergen met je kids.
Meer info? Check ons wandelartikel voor meer wandelinspiratie en alle FollowFox-wandelingen!

Happy exploring!

Tekst: Sanna Schoonenberg | Beeld: FollowFox