Podcast-preview: een goed shotje cafeïne met Sophie van PUCK!

Afbeelding voor Podcast-preview: een goed shotje cafeïne met Sophie van PUCK!

De komende tijd trakteren we je op podcasts: de Irada Talks FollowFox specials mét onze favo Nimma ondernemers. Irada ging voor deze aflevering in gesprek met eigenaresse Sophie (27) van PUCK specialty coffee. Ze droomde al jaren over het openen van een eigen koffiebar. Toen het prachtige pand van trouwzaak Wild At Heart aan de Van Welderenstraat leeg kwam te staan, twijfelde Sophie geen seconde. Wij coffeelovers zijn heel dankbaar: de beste bakkies haal je tegenwoordig bij PUCK.

En nee, PUCK is niet degene die achter de barista koffiemachine staat te shinen. De naam is afkomstig van het ronde koffieresidu uit de machine dat de vorm van een puck heeft. Wie wél achter de machine staat is Sophie zelf, met haar team. Toen ze ontdekte dat haar liefde voor koffie duizendmaal groter was dan voor studeren, ging ze aan de slag bij een koffiezaakje in Utrecht. Ook deed ze werkervaring op bij een specialty coffee branderij in Amsterdam en de kriebel om een eigen zaak te openen, bleef. Sophie besloot naar Nimma te verhuizen en… PUCK was geboren!

PUCK is een voorbeeld van zo’n zaak waar het piekfijn in orde is. De perfecte bakkies, tof vintage interieur, fijn personeel én een lunchkaart inclusief gebak waar je u tegen zegt. En verstand van koffie heeft team Puck zeker; verrassende koffiesmaken met info over de bonen en de afkomst zijn hier standaard.
Geen wonder dat Sophie het zélfs in coronatijd het aandurft om een tweede zaak te openen. Niet geheel volgens plan – maar wél een uitdaging die ze echt niet uit de weg ging – stak ze de Waal over. In het knusse hoekpand van voormalig hotspot Bonnie zit sinds een aantal maanden PUCK Arnhem. In de stijl zoals je van PUCK gewend bent, drink je er net zulke lekkere specialty coffees als in Nimma en strijk je neer in haar herkenbare, ongedwongen huiskamersfeer.

Je beluistert de podcast met Sophie hieronder.


Irada Talks FollowFox specials?

Podcasthost Irada Delsink voelde nog niet zo lang geleden Fox Nien aan de tand voor een podcast. Beetje babbelen over Nijmegen, FollowFox én hotspots bleek een schot in de roos. Nien is fan en dat resulteerde in een samenwerking met Irada. Met trots presenteren we dan ook de Irada Talks x FollowFox podcasts! Elke maand een podcast door host Irada met onze favo Nimma ondernemers. De eerste vijf afleveringen met Marleen van Bairro Alto/Down TownLotte van Hartje Yin & Co, Ellen van HabbekratsLaurien van De Houtwerf en met Rianne van MOOD gemist? No worries; die kun je terugluisteren via bovenstaande linkjes.


Veel luisterplezier!

Tekst: FollowFox | Beeld: Irada Talks, FollowFox