Get active: 7 sportieve must-do’s in Nijmegen!

Afbeelding voor Get active: 7 sportieve must-do’s in Nijmegen!

Jezelf in het zweet werken met de zon op je bol of de omgeving ontdekken op een sportieve manier; wij doen niets liever! Waag een worp op de jeu de boules- baan, bind de latten onder op het water of ontdek the newest sport in town: padel. Redacteur Sanna tipt 7 actieve must-do’s voor alle (semi-) sportievelingen onder ons. Ready, set, go!

1 | New sport in town: padel!

Nimma’s eerste Padelclub is sinds een aantal maanden te vinden onder de brug De Oversteek. Deze hippe sport is aan komen waaien uit het zonnige Mexico en is vooral de laatste jaren een opkomende sportieve trend. Padel is een snelle sport met elementen uit squash en tennis. Dynamisch, sociaal en geschikt voor iedere leeftijd! Nieuwsgierig naar deze toffe sport? Huur een baan bij Padelclub Nijmegen of ga op les!

2 | Jeu de boules rules

Troef vrienden of familieleden af met je beste worp op een van de 13 (!) indoor jeu de boules banen van Boules Bites Bar. Met een drankje bij de hand en waan je even letterlijk op een camping in Frankrijk. Dikke like: er is een enorme achtertuin inclusief dubbele speelbaan en na een potje jeu de boules spelen is het hier goed vertoeven aan de sfeervolle buitenbar. Een baan reserveren doe je hier.

3 | Mountainbiken door het groen

Mountainbiken is altijd een goed idee. Wind door je haar en gaan! Daredevils en bike newbies kunnen in Nijmegen en omgeving kiezen uit vier mountainbike lussen: de groene route (12 km) in Malden, de blauwe route in Mook (11 km), een rode route in Nijmegen (15 km) en de paarse route in Groesbeek (10 km). Heb je geen bike? Dan huur je deze easy peasy bij bijvoorbeeld No Limits Biking. Have fun!

4 | Actie op het water 

Voor actie in en rond het water is De Berendonck the place to be. Waterskiën, wakeboarden, kanoën en suppen: zowel beginnende watersporters als gevorderden zijn hier op hun plek. Hou je het liever droog? Dan kun je hier ook mountainbiken, beachvolleyballen of boogschieten. Sluit de dag in stijl af met een strand barbecue met uitzicht op de waterskibaan: met een ondergaand zonnetje is het naast het water héérlijk vertoeven. Meer info vind je hier.

5 | Oldskool gymles

Dat gymmen voor alle leeftijden is bewijst De Gymles Nijmegen. Alle sporten die je in je jongere jaren voorbij hebt zien komen, passeren de revue. Denk aan tikkertje, ringzwaaien, apenkooien en trefballen! De lessen vinden plaats in de gymzaal van basisschool Talita Koemi. Zin in zo’n ouderwets goede gymles? Schrijf je in voor een gratis proefles, koop een enkele les óf ga voor een rittenkaart. Neem hier een kijkje voor meer info.

6 | Sjezen op een e-scooter

Iets minder zin in een fanatiek gymlesje, maar wel klaar voor gegarandeerd lol maken? Huur een elektrische Waalscooter van Nijmegen Actief bij Café De Zon in Veur-Lent. Sjees door het Nijmeegs groen met je duurzame motor en ontdek de heuvelachtige omgeving in en rondom onze stad. Must-do als uitje met je familie, collega’s of vriendenkring! Hier lees je meer over het huren van een Waalscooter.

7 | Suppen op Nijmeegse wateren

Door de fijne Nijmeegse Spiegelwaal en de Lentse Plas op loopafstand, is suppen nog nooit zo leuk geweest! SUP & Surf biedt sup-, surf- en sup-yogalessen op verschillende wateren in en rondom Nijmegen. SUP staat voor Stand Up Peddling en is overgewaaid uit Hawaï. Heb je zelf geen sup-board? Geen probleem: je kunt makkelijk een board huren en zelf op ontdekkingstocht gaan. Dikke aanrader (van de FollowFox redactie): volg een keertje een avondlesje bij zonsondergang. Dan is je uitzicht vanaf je plankie het állermooiste!

Tekst: Sanna Schoonenberg | Beeld: FollowFox, PadelClub Nijmegen, de Gymles Nijmegen, Waalscooter Nijmegen.