Movers & Shakers: de 9 nieuwste hotspots in Nijmegen!

Afbeelding voor Movers & Shakers: de 9 nieuwste hotspots in Nijmegen!

Alle hotspots verzamelen! Redacteur Dana speurde de stad af voor 9 nieuwe ontdekkingen voor op je zomer 2021 Nimma-bucketlist: van fijne eat & sip hotspots, shops om hebberig van te worden en toffe plekken waar je binnenkort heerlijk tranquila wil chillen. Nijmegen, laat je horen voor deze 9 nieuwe hotspots!

1 | De Kantine | Loop binnen!

Wij Foxies haalden ons koffiehart op toen wij hoorden dat onze favo stek haar vleugels uitsloeg tot buiten het centrum. Niets is fijner dan een goede cappuccino drinken op een zonovergoten terras, am I right? Waar je eerst Locals Only vond, vind je nu De Kantine. Caitlin (eigenaresse, red.) schonk jarenlang koffies bij Bairro Alto en opende samen met Marleen de Kort twee maanden geleden dit ‘bonuszusje’ van Bairro Alto, Down Town & Bairro’s Buro. Deze aanwinst vind je achter de Splendorfabriek; met binnen een fijn huiskamergevoel en buiten een oase van rust. Naast de kaart-kwaliteit die je van ze gewend bent, geniet je hier ook van een koud biertje en een borrel: op vrijdagen zelfs tot 20 uur. Woensdag tot en met zondag staan de deuren voor je open. Let’s go!

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Gorterplaats 2.

2 | Paradiso | Coming soon!

Met Why Not en Nolita weten ondernemers in hart en nieren Jill & Maarten als geen ander hoe het is om een zaak te runnen. Wij kunnen dan ook niet wachten tot hun derde kindje haar deuren opent. Paradiso belooft een mediterrane bar te worden, waar je voor een goed glas wijn, lekkere happen en een knusse sfeer aan het juiste adres bent. Tevens kun je hier binnenkort aanwaaien voor je dagelijkse of wekelijkse boodschappen. Deze new spot in town gaat straks namelijk ook door het leven als traiteur, waarvan de toonbank overloopt over in een gezellige bar voor de borrel. Van daaruit schuif je vervolgens zo door naar een tafeltje in het restaurant. Hoe tof is dat? Je hoeft niet om te lopen om op ontdekkingstocht te gaan, Paradiso’s deuren openen zich binnenkort namelijk náást Why Not en tegenover Nolita.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Van Welderenstraat 17.

3 | Studio Zoef | Coming soon!

Recht tegenover Paradiso vind je binnenkort Studio Zoef. Duurzaam, kwaliteit en aandacht: dat is waar deze zaak voor staat. Deze tweedehands kinderkledingwinkel is volop in verbouwing en verwelkomt binnenkort alle mini’s (en hun papa’s & mama’s). Studio Zoef bevond zich jarenlang in Oost. Toen de eigenaresse ermee stopte, nam huidige eigenaresse Florien het roer over. Florien vindt dat kinderkleding te waardevol is om na twee keer dragen weg te doen. Daar zijn wij het volledig mee eens. Zijn jouw mini’s uit hun kleding gegroeid? Breng ze naar Studio Zoef en ontvang 40% van de verkoopprijs. Een win-win that we like. Wanneer je rondneust in dit nieuwe kinderkleding-walhalla kun je je kroost rustig meenemen, de speelhoek zorgt voor genoeg vertier. Relaxt shoppen: de droom van elke ouder, toch? PS: Er is meer kinderkleding nieuws. Wist je dat Wonder very soon haar derde winkel opent in de Houtstraat?

Mover ⇒ Waar? ⇒  Van Welderenstraat 30.

4 | Buskens Wijnbar | Coming soon!

Menig Nijmegenaar heeft herinneringen in én aan het voormalige pand van Café Trianon. Over een paar weken maakt Wijnbar Buskens – vernoemd naar de architect die het monumentale pand in 1910 ontwierp – haar intrede in ons geliefde Oost. As we speak is architect en interieurdesigner Bob Romijnders (Brass Nijmegen is één van zijn creaties) bezig met een toffe look voor de nieuwe wijnbar. De bekende feestzaal achterin het pand wordt bij het restaurant getrokken, die daardoor een stuk ruimer wordt. Wat je kunt verwachten? Strijk neer voor lunch, een goed glas wijn, een borrel of een uitgebreid diner uit de Frans-Mediterrane keuken. Met meer dan 250 (!) wijnen op de kaart moet dat zeker goed komen. We can’t wait!

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Berg en Dalseweg 33.

5 | Poké Perfect | Loop binnen!

Toen het nieuws ons bereikte dat oud-eigenaresse Charlot Verheijen Saladebar MUNT ging sluiten, pinkten wij stiekem wel een traantje weg. Gelukkig is er iets moois voor in de plaats gekomen met de komst van Poké Perfect. Een ‘gezonde vervanger’ zoals Charlot het noemt en niets is minder waar. In het mooie pand in de In de Betouwstraat scoor je nu een duurzame, snelle en gezonde hap voor een schappelijke prijs, gebaseerd op Hawaïaanse keuken. Wist je dat Poké Perfect meerdere locaties heeft door heel Nederland? Zo hoef je ze niet snel te missen wanneer je Nimma verlaat. Alleen al voor de trendy inrichting zouden wij iedere locatie willen bezoeken. Maar eerst eens de deur van deze nieuwe shaker plat lopen. Doe je mee?

Shaker ⇒ Waar? ⇒ In de Betouwstraat 28.

 6 | De Wit Wasserij | Coming soon!

De Wit Wasserij krijgt een nieuw jasje, en wat voor één! Vanaf eind augustus is De Wit Wasserij Foodcafé & Laundromat dé plek voor jouw ontbijt, lunch en borrel. Rosa en Mark nemen afscheid van de donuts en gaan zich volledig focussen op het foodcafé. We verwachten gezonde en unieke creaties met Rosa’s achtergrond als diëtist en Mark’s rijke horecaervaring. Het foodcafé is echter niet het enige concept waar het duo zich mee bezig houdt: in de Laundromat blijven de wasmachines op volle toeren draaien. Gelukkig maar, want het gros van de Nijmeegse ondernemingen maakt gebruik van deze dienst. Wist je dat je als particulier ook hier je (kleine en grote) wasjes kunt doen? Ondertussen geniet je dan van een lekker (werk-)plekje in het foodcafé. To be continued.

Shaker ⇒ Waar? ⇒  Hertogstraat 5.

7 | Mosob| Coming soon!

Komt de naam je bekend voor? Dat is niet gek! Mosob bezorgt namelijk al een tijdje Eritrees & Ethiopisch lekkers in and around town. Leuk nieuws: binnenkort strijk je neer in hun eigen restaurant. Alle gerechten – keuze uit vegan of vlees – worden geserveerd met ‘injera’, dit is een pannenkoek-achtig brood gemaakt van Teff-meel. Iets wat je niet zomaar bij de plaatselijke supermarkt haalt. Leuk weetje: je eet injera met je rechterhand. Voor de liefhebbers die het liefst thuis genieten: take away blijft ook onderdeel van hun onderneming na het openen van de nieuwe stek. Houd hun Instagram-pagina in de gaten voor de exacte opening. Wij waaien snel aan.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Nu nog takeaway, binnenkort te bezoeken!

8 | Thibeau | Coming soon!

Deze new spot in town kan je haast niet zijn ontgaan. Op de hoek van het Koningsplein, in het voormalige pand van DuCommerce, opent Thibeau. Bedrijfsleider Lianne vertelt dat deze groene en culinaire hotspot met een unieke bereidingswijze gaat koken: “Wij hebben onze eigen productiekeuken waardoor we (bijna) alles zelf en vers gaan maken. We koken grotendeels vegan”. Toch trek in vis of vlees? Ook dat staat op de kaart. Thibeau belooft dus een duurzame plek voor iedereen te worden. Ze kunnen dan ook niet wachten om hun deuren te openen! Wil je een kijkje in de keuken nemen? Er staan verschillende vacatures open. Zit je toch liever aan de andere kant van de bar? Medio augustus kun je aanwaaien.

Shaker ⇒ Waar? ⇒  Ziekerstraat 9.

9 | Heart of Gold Tattoo | Maak een afspraak!

Een plekje in de stoel van het Heart of Gold Tattoos-team bemachtigen is al een uitdaging an sich. Nu houden wij Foxies wel van een uitdaging en wij zijn zeker niet de enige. Heart of Gold Tattoo, bekend om haar unieke stijl, was toe aan een volgende stap. Vanaf 3 augustus vind je ze in het voormalige pand van Deli in de Stikke Hezelstraat. In de nieuwe studio laat jij je favo kunstwerk vereeuwigen op je lijf! De grand opening vindt eind augustus plaats, maar schroom niet om alvast een kijkje in het nieuwe tattoo-paradijs te nemen. PS: Deli vind je sinds kort in hún nieuwe pand aan de overkant van Heart of Gold Tattoo. Ze slaan wederom hun handen ineen met Make My Day, die hun kantoor achterin de winkel heeft gevestigd.

Mover ⇒ Waar? ⇒ Stikke Hezelstraat 51.
 

Tekst: Dana Visser| Beeld: FollowFox