Movers & Shakers: de 9 nieuwste hotspots in en rondom Nijmegen!

Afbeelding voor Movers & Shakers: de 9 nieuwste hotspots in en rondom Nijmegen!

Locaties om nú te gaan ontdekken of plekken om naar uit te kijken! Team FollowFox presenteert een vers van de pers bucketlist voor city lovers en hotspot hunters. Ga op pad en laat je verrassen door ondernemend Nimma. Happy exploring!

1 | Make it Greener | Loop binnen!

Eigenaren Janieck en Freek verwelkomen ons enthousiast in hun nieuwe winkel. Met de komst van Make it Greener is er een plek bijgekomen om al je groen in te slaan. Met het succes van hun online webshop begon ook de wens voor een eigen winkelpand en die hebben ze gevonden. Voor planten, plantverzorging, droogbloemen, maar ook potten, vazen en accessoires kun je hier terecht. Kun je niet kiezen of weet je niet hoe het te stylen? Maak dan een afspraak voor advies en styling bij jou thuis of op kantoor.

ShakerWaar? Lange Hezelstraat 86.

2 | Sprok wordt… | Coming 2022!

Mark en Loes kennen we als voormalig eigenaren van Hotel Credible. Twee jaar nadat zij deze hotspot verkochten zijn ze terug en wat kijken wij daar naar uit! In februari krijgt dit ondernemersduo de sleutel van het pand van Sprok aan de Waal. Over een pand met potentie gesproken! Het belooft een plek te worden waar je ’s zomers én ’s winters graag naartoe gaat voor koffie met (uiteraard) taart, lunch, diner of borrel, inclusief een veranda plekje met uitzicht over de Waal. In de zomer chillen in een hangmat in strandtent sferen, in de winter een speciaal biertje en een spelletje bij het haardvuur. De nieuwe naam is nog geheim. Wij tellen in ieder geval af tot februari!

Shaker Waar?  Waaldijk 9.

3 | Waalhalla Citystore | Loop binnen!

Skaters en andere waaghalzen opgelet! Waalhalla had al een skateshop bij het skatepark aan de Winselingseweg, maar opende afgelopen maand ook haar tweede winkel: Waalhalla City. Hier vind je de juiste spullen voor urban sporten & lifestyle, zoals skateboards, inline skates, bmx-en, stuntsteppen en longboards. Ook voor advies zit je hier goed: gepassioneerde skaters met een passie voor hun sport staan tot je dienst. Eén ding is zeker: wij krijgen spontaan zin om weer oldskool te gaan rolschaatsen!

Shaker Waar? Burchtstraat 3.

4 | Kameleon Studio 2.0| Coming 2022!

Recht tegenover modezaak Kameleon bevindt zich Kameleon Studio en deze wordt uitgebouwd in het hoekpand van D-reizen. Door de extra ruimte krijgt de studio een bredere opzet en een hoek voor schoenen. Het accent op een luxe, ingetogen, elegante en tijdloze collectie blijft, maar ook voor de nieuwste modetrends is dit the place to be. De onmiskenbare stijl van Kameleon Studio wordt doorgetrokken, maar verrassende items gaan ook zeker voorbij komen. Medio maart wordt de opening verwacht; wij gaan in de rij.

Shaker => Waar? => Ziekerstraat 85.

5 | Make My Day Kids + Mom | Loop binnen!

De stijl van Make My Day, maar dan voor je kleintje; in de Make My Day Womensstore vind je nu ook de leukste kinderkleding. Door de komst van de mom’s department liep je als mama (to be) al hip de deur uit, maar sinds kort neem je ook je peuter of kleuter mee voor een toffe outfit. De kinderkleding collectie is voor kids in de leeftijd van ongeveer drie tot zes jaar en is voor een groot deel unisex. ⁠⁠Tijdens de tweede zwangerschap van eigenaresse Julie is haar wens – deze kids department – gerealiseerd. Leuk voor jezelf of als cadeau-spot. Happy shopping!

Shaker => Waar? => Stikke Hezelstraat 65.

6 | Bairro Alto 2.0 | Loop binnen!

Bairro Alto is vernieuwd! De verbouwing zit erop, dus jij kunt weer aanschuiven en genieten bij Bairro Alto. Met een opgeknapte vloer en plafond en de verplaatsing van de bar, is meer ruimte gecreëerd om al het lekkers voor je klaar te maken. Aan de grote bar kun je je bestelling gemakkelijk afhalen, maar er zijn ook genoeg zitplekken binnen om ongestoord van je broodje, taart of drankje te kunnen genieten. Wat er niet veranderd is? Onze vingers aflikken bij het menu ‘Bairro Alto-style’!

Shaker Waar?Kannenmarkt 6.

7 | De Pindakaaswinkel | Loop binnen!

Pindakaas: you love it or you hate it. Voor de lovers is er goed nieuws: in september opende De Pindakaaswinkel ook een pand in Nijmegen. Wedden dat je nog nooit zoveel pindakaaspotten bij elkaar hebt gezien? Go check it out! En naast ‘gewone’ pindakaas vind je hier allerlei te gekke smaken (waarvan zeven zelfs suikervrij zijn!). Denk aan: Karamel Zeezout, Dadel Kaneel, Chilipeper Citroengras of Koffie Zeezout. En… pindakaas met stroopwafel en kaneel klinkt heerlijk voor deze herfst, toch?

Shaker Waar? Broerstraat 72.

8| Bistrobar Beaune | Loop binnen!

Reis af naar deze parel die je niet snel vergeet: Bistrobar Beaune in Rozendaal. De derde in het rijtje bistrobars van de hand van Thijs van Gasselt, Frank Goossens en Fedor Kok (Berlin & Bankoh) is gevestigd in de voormalige Hunting Lodge. Met mooi weer vertoef je buiten en kijk je uit op Kasteel Rosendael en het mooie groen van het bijbehorende park, maar ook binnen geniet je van wat je ziet. Ondanks de grootte voelt deze spot intiem aan met een stoere look, toffe open bar, zwarte en gouden inrichting en een Franse keuken om je vingers bij af te likken. Alle gerechtjes zijn – net zoals bij Berlin en Bankoh – waanzinnig lekker én te delen. Op de menukaart worden “klassiekers geëerd en gewoonten doorbroken”, aldus de mannen. Als je er echt even uit wil op een bijzondere plek, dan is dit echt de moeite waard. You’ll thank us later!

Shaker ⇒ Waar?  Beekhuizenseweg 1, Rozendaal (net boven Arnhem).

9 | Franco James Bar | Opening soon!

Er komt een nieuwe bar in town: Franco James. In het pand van Beer & Bites en naast foxie favo Cali wordt momenteel door eigenaren Luc en Willem druk verbouwd en gewerkt aan dit concept. Alles zodat jij straks – als het echt kouder wordt – deze bar in kan duiken voor een fijne borrel. Hoe de inrichting, de kaart en de stijl gaat zijn is nog een mysterie, maar goed nieuws: dit kun je in december zelf gaan ontdekken. Wij zijn in ieder geval heel benieuwd en houden het in de gaten. Nice!

Shaker ⇒ Waar? Priemstraat 9.

Happy city exploring!

Tekst: Esther Roelofsen, Nienke Meijs & Geerke Burgers | Beeld: Nienke Meijs, Geerke Burgers, Sprok, Franco James.