Podcast preview: NYMA-talk met Teun van Teeffelen!

Afbeelding voor Podcast preview: NYMA-talk met Teun van Teeffelen!

Seizoen twee van de Irada Talks X FollowFox podcasts met onze favo ondernemers is in volle gang. Dit keer sprak Irada met Teun van Teeffelen: VR- ondernemer en initiatiefnemer van het NYMA-terrein. Nu de Honig gesloten is, richten onze pijlen zich op dit veelbelovende nieuwe terrein. Hoe gaat het eruit zien? Wat is er te doen? En belangrijker: wanneer kunnen we erheen? Een prikkelend gesprek over de bruisende plannen van NYMA!

Waar over de uitspraak nog gesteggeld wordt (is het nou ‘niema’ of ‘nijma’?), is de visie helder: ‘bruisend’ gaat het zijn. En het NYMA-terrein wordt gróót. Van de Vasim en de Oversteek tot de Waal en de energiemasten verderop; er is voldoende ruimte om alle ondernemers en initiatieven een plekje te geven. Met als monumentaal en iconisch boegbeeld de NYMA-watertoren.

Geen Honig 2.0

NYMA wordt het “experimenteerterrein voor de stad”, aldus Teun. Een plek waar ondernemers elkaar inspireren en ‘aansteken’, waar locals (en ondernemers) samenkomen en waar de geschiedenis van de historische plek geëerd wordt in de straatnamen en gebouwen.
As we speak huizen vele voormalige Smeltkroes-makers al in het pand van de NYMA Makersplaats, bekende spots als De Achtertuin, Strandbar Stek en Waalhalla blijven op hun plek en events, horeca, sport en cultuur zijn een groot onderdeel van het bestemmingsplan. Feestjes (Drift!) worden dus zeker niet overgeslagen! NYMA wordt echter géén Honig 2.0. Waar de Honig tijdelijk was, wordt NYMA permanent, maar… de rauwe randjes blijven. Benieuwd naar wat Teun te vertellen heeft?

Je beluistert de podcast hier

Fox-tip: de voormalige kunstzijdespinnerij is inmiddels in aanbouw en je kunt al een kijkje gaan nemen. Je kunt de NYMA Makersplaats al bezoeken door een kijkje te nemen op NYMA TV: Teun en collega Sascha showen je ondernemers, de gebouwen en de voortgang van deze nieuwe place to be.

Irada Talks FollowFox specials?

Fox Nien schoof vorig jaar aan bij Irada Talks voor haar allereerste podcast. Babbelen over Nijmegen, FollowFox én hotspots bleek een schot in de roos én een samenwerking met is het resultaat. Met trots presenteren we inmiddels seizoen twee van de Irada Talks x FollowFox podcasts: maandelijks een podcast door host Irada met onze favo Nimma ondernemers.

Veel luisterplezier!