Follow the beat… Partymodus 2022 is AAN in festivalstad Nijmegen!

Afbeelding voor Follow the beat… Partymodus 2022 is AAN in festivalstad Nijmegen!

Joehoe… Na twee jaar afkicken mogen we weer. De festivalzomer is AAN en in Nimma zit je goed! Check hieronder je zomer 2022 festival bucketlist én ontdek waar jij kunt dansen, feesten, springen, kamperen, meezingen, chillen en genieten. Afstrepen maar!

23 t/m 26 juni | Mout Bierfestival

Het Julianapark is wederom de backdrop voor het Mout Bierfestival. Met de keuze uit meer dan 200 speciaalbieren, livemuziek (met op zondag een podium van Schuum voor lokaal talent) en lekkere foodtrucks is het lekker zitten in deze gezellige biertuin. Er is zelfs een blikbierenbar en je kunt workshops volgen van een biersommelier. Cheers to that!

25 juni | Parasól

In de magische sferen van Openluchttheater de Goffert kun jij losgaan bij Zomerfestival Parasól. Dansen, cocktails en genieten zijn de ingrediënten, het enige dat jij hoeft te doen is erheen gaan. Groene pro: het festival maakt dit jaar samen met de gemeente Nijmegen een duurzaamheidsslag. Feels good x2!

26 juni | Waalzinnig

Festival Waalzinnig is er écht voor iedereen: ‘art inclusive’ noemen ze dat. In en rondom de Lux kun jij terecht voor allerlei soorten kunstvormen, optredens en tentoonstellingen en lekker eten. Wat je kunt verwachten? Check het blokkenschema en navigeer door dit festival dat dit jaar haar lustrum viert.

1 t/m 3 juli | Down The Rabbit Hole

Eentje waar ik persoonlijk érg naar uitkijk: Down The Rabbit Hole in het walhalla van de Groene Heuvels in Beuningen. Een killer line-up, vrienden, ouderwets kamperen, een duik in de plas en dansen tot we de tent uit worden gejaagd; laat maar komen! Het is uitverkocht, maar wellicht is Ticketswap je goedgezind.

16 t/m 22 juli | Vierdaagsefeesten 2022

Het ultieme Nijmeegse feest, daar kun je deze zomer niet omheen. Terwijl tienduizenden wandelaars bikkelen op hun blaren, dans jij de blaren op je voeten tijdens één van de vele feestjes en (gratis) festivals deze week. Ga je naar het Valkhof Festival, Matrixx at the Park of pak je liever een pontje – fingers crossed dat ie vaart! – naar Festival op ’t Eiland? Het kan allemaal in onze hometown. Yes, we mogen weer!

30 juli | Losse Veters

Funk, Disco, 90’s, Classics, R&B & Hiphop met je voetjes in het zand klinkt toch hemels? Daarvoor moet je naar Losse Veters op het strand eind juli. Dit fijne feestje vindt plaats bij Strandbar Stek en zorgt gegarandeerd voor voetjes van de vloer. Waarom? Trafassi is de hoofdact (die van ‘Kleine wasjes, Grote wasjes’)!

13 augustus | Oosterliefde festival

Een festival aan de Lentse Plas is wat we willen. Op 13 augustus strijkt hier het Oosterliefde Festival neer. Muziek van Rewind, Terug Naar Toen, Happy Feelings en Zoete Zin, drankje in je hand en de tijd van je leven. Extra vet: er is een Silent Disco. Mij wél bellen!

27 augustus | We love the 90’s

Een throwback naar je gabberperiode, het ophalen van jeugdherinneringen óf gewoon lekker losgaan op de lekkerste 90’s stampers? Sjees dan naar de Goffert, want op dit jaarlijkse festival dans (of hak) jij je in het zweet. Met zo’n Paul Elstak, Party Animals, 2 Unlimited, Charly Lownoise, 3T, T-Spoon en De Kast op het program komt dat wel goed, toch?

28 augustus | Puur Hollands Outdoor

Ditzelfde weekend kun je ook in het Goffertpark terecht voor Puur Hollands Outdoor. Als ik zeg Tino Martin, Wolter Kroes en Henk Dissel, zeggen jullie: let’s go. Meezingen in de zon, een biertje in de hand en genieten van het leven.

2 t/m 4 september | Het Nest

Het Nest is terug van weggeweest en komt weer met drie dagen feest en heerlijkheid. Op vrijdag is er Nest In Het Park, op zaterdag het Nest Festival en op zondag sluit je dit weekend in stijl af bij de buitenbios in het park, in samenwerking met LUX. De zaterdag is bijna uitverkocht, dus don’t miss it!

3 & 4 september | Festival de Oversteek

Wist je dat Nijmegen-Noord al jaren haar eigen festival heeft? Festival de Oversteek geeft je muziek, dans, theater, literatuur, beeldende kunst en nog veel meer. Alles speelt zich af in de groene omgeving en langs de oevers van de Waal. Doordat je zelf de route bepaalt, ontwerp jij je eigen festival. Vroege-vogel-tickets zijn al te boeken, dikke tip!

10 september | BCKYRD festival

Hotspot de Achtertuin serveert jouw afsluiter van deze festivalzomer met het BCKYRD festival. Vijf podia met de lekkerste dansmuziek (denk: Fiesta Macuma, Get Down, Froday, Jiwa Jiwe en Boeket!) en lekkere happen en drankjes zoals je van deze spot gewend bent. Alle levensgenieters verzamelen!

Pssst… Houd zeker ook de FollowFox-Insta in de gaten voor meer Nimma zomertipjes.