Vierdaagsefeesten 2022: waar moet je zijn?

Afbeelding voor Vierdaagsefeesten 2022: waar moet je zijn?

Hieronder delen we onze Vierdaagse favorieten om je nu al op te verheugen én te regelen. Sommige toffe Vierdaagse events zijn namelijk zo populair, die kun je het beste vooraf (of eigenlijk NU!) reserveren.

Onze Vierdaagsefeesten 2022 favorieten top 10:

1. Vierdaagse concerten in de St. Stevenskerk | 16 juli t/m 22 juli,
St Stevenskerk

Favoriet van de redactie! Ingrediënten: verrassende artiesten, live en op een geweldige locatie hartje stad. Wees er snel bij want veel sessies zijn reeds uitverkocht.

2. Klassiek goes underground | 16 & 17 juli, Kelfkensbosgarage

Dit moet je een keer meemaken: live tunes in een parkeergarage. Gratis, maar wel even vooraf reserveren!

3. Smaakmarkt Labyrinth!| 16 juli t/m 22 juli, Waalkade

Dansen, sjansen en happen! Dat is Smaakmarkt. Perfecte spot ook tijdens het imposante Vierdaagse vuurwerk op zondag 17 juli én inclusief tunes van Serious Boaters.

4. Abseilen van de St Stevenstoren! | 16 juli t/m 22 juli, St Stevenskerk

Van de grootse en oudste kerk van Nijmegen abseilen is uniek en exclusief want alleen mogelijk tijdens de Vierdaagse. Voor meer info & tickets mail naar: info@Questevents.nl

5. Bloemenregen in het kwadraat! | 16 & 19 juli, De Kaaij

De magische bloemenregen van 100.000 kleurrijke chrysanten blijft speciaal! Dubbel fun: dit jaar regent het bloemen op zaterdag om 16.00 uur en extra bloemen op dinsdagavond 19 juli om 20.00 uur.

6. Vuurwerkfestijn! | 17 juli, Waalkade

Neem een kleedje en je favo mensen mee en zoek een plekje uit op de Waalkade. Zondag 17 juli staat om 22.30 uur de Waal weer in vlammen.

7. Beleef de Kaaij! | 16 juli t/m 22 juli, Lindenberghaven

Een vrijhaven aan het water waar je overdag tot in de late uurtjes heerlijk kunt vertoeven. Geniet hier van livemuziek, foodtrucks, kunst, bloemenregens (tipje 5) en meer. Ideale spot ook voor en met de kids. 

8. Festival op ’t Eiland! | 16 juli t/m 22 juli, Stadseiland Nijmegen

Zoek je cultureel vermaak, een relaxte sfeer en een beetje vakantiegevoel dan is het stadseiland jouw place to be! Elke dag van 14.00 – 01.00 uur. Dansen totdat je echt niet meer kan? Het Zusje van D. has got your back! Dit jaar zwaait ze de scepter op het eiland en gaat ze varen (bootfeest, reserveer je tickets!) én sluit ze de Vierdaagse feesten af met een bang op Smaakmarkt.

9. Suppen op de Spiegelwaal! | 16 juli t/m 22 juli, Festival Op ’t Eiland

Het belooft een tropische 4-daagse-week te worden en dan is overdag afkoelen met of zonder kater hemels. Onze SUP-vrienden snappen dit helemaal en leggen hun boards op het eiland voor je klaar! Reserveren is wellicht slim en kan al via de website.

10. Roze Woensdag | 20 juli, Nijmegen

Het grootste gratis meerdaags festival van Nederland is natuurlijk elke dag een (loop)feest, maar woensdag is volgens ons wel echt speciaal. Dan kleurt de hele stad 1000 tinten roze en vragen we aandacht voor de positie van de LHBTIQ+ gemeenschap in Nijmegen en ver daarbuiten. Trek iets roze aan en vier de vrijheid!

Oh wat was het lastig kiezen! Er is zoveel meer leuks! Doe als de locals en ga gewoon lekker de stad in, sla zeker de fantastische Vierdaagse intocht op vrijdag niet over én GENIET!

11. Kidsproof? Ontdek de stadscamping! | 16, 17, 18, 19 & 21 juli, kidsplein Mariënburg

Met de kids overdag op stap? Onze redacteur Nadine tipt je Mariënburg aka de stadscamping! Kidsvermaak van 13 – 17 uur inclusief silent disco, waterplezier, filmpjes, bellenblazen, stoepkrijten, voorleesuurtjes met auteurs en heel veel meer leuks.