Vierdaagsefeesten 2023: waar moet je zijn?

Afbeelding voor Vierdaagsefeesten 2023: waar moet je zijn?

Hieronder delen we onze Vierdaagse favorieten om je nu al op te verheugen én te regelen. Sommige toffe Vierdaagse events zijn namelijk zo populair, die kun je het beste vooraf (of eigenlijk NU!) reserveren.

Onze Vierdaagsefeesten 2023 favorieten top 10:

1. Vierdaagse concerten in de kerk! | 15 juli t/m 21 juli, St. Stevenskerk

Favoriet van de redactie! Ingrediënten: verrassende artiesten, diverse genres en live op een geweldige locatie hartje stad. Wees er snel bij want veel sessies zijn in no-time uitverkocht.

2. Klassiek goes underground! | 15 t/m 17 juli, Kelfkensbosgarage

Dit moet je een keer meemaken: live tunes in een ondergrondse parkeergarage. Gratis, maar wel even vooraf reserveren!

3. Vuurwerkfestijn! | 16 juli, Waalkade

Neem een kleedje en je favo mensen mee en zoek een plek uit op de Waalkade of op het Waalstrand voor het beste uitzicht. Zondag 16 juli staat om 22.30 uur de Waal weer in vlammen.

4. Beleef de Kaaij! | 15 t/m 21 juli, Lindenberghaven

Een vrijhaven aan het water waar je overdag en tot in de late uurtjes heerlijk kunt vertoeven. Geniet hier van livemuziek, foodtrucks, kunst, onze all-time favo de bloemenregen en meer. Ideale spot ook voor én met de kids.

5. Roze woensdag | 19 juli, Nijmegen

Het grootste gratis meerdaagse festival van Nederland is natuurlijk elke dag een (loop)feest, maar woensdag is volgens ons wel echt speciaal. We ruilen dan het oranje en groene één dag in voor roze, en vragen aandacht voor de positie van de LHBTIQ+ gemeenschap in Nijmegen en ver daarbuiten. Trek iets roze aan!
PS: Barbie the movie gaat 19 juli in première bij LUX. Ultieme Roze Woensdag vibes!

6. Nachtvierdaagse | 15 t/m 21 juli, Nijmegen

Van dag naar nacht. Ben je na zonsondergang nog niet uitgedanst, lucky you! Binnen gaat het door. De vetste feesten vindt je onder andere bij Doornroosje, Bloemerbar, De Lindenberg of Waalhalla. Wel even tickets scoren.

7. Parkliefde! | 15 t/m 21 juli, Kronenburgerpark & Valkhofpark

Onze twee favoriete Nijmeegse parken – het Kronenburger- én Valkhofpark – vormen tijdens de Vierdaagse hét decor voor onvergetelijke middagen en avonden met elke dag wat anders op het menu. Steengoede muziek van zowel bekende namen als opkomend talent, een biertje in de hand en het gras als dansvloer: het Kronenburgerpark en Valkhofpark have got your back.

8. Snack snobs verzamelen! | 15 t/m 21 juli, kriskras door de stad

Twee culi-collabs waar we mega naar uitkijken: de aftrap van de week met het pizza x cocktail diner van Desem en Paak én de Smaakmarkt Playground als ultieme hangplek van Franco James en Plan_A. Ook lekker: een houtoven pizza van Jorrit in Nijmegen-West of mensen kijken en decadent cocktails sippen bij Bar Socio.

9. Kidsproof? | 15 t/m 21 juli, Nijmegen

Ook voor de jonge bezoekers is er een groot scala aan activiteiten en vermaak. Zo is er elke dag wat te beleven op het Mariënburgplein dat wordt omgetoverd tot het Kidsplein, vindt er een heus Kids en Koters Feest plaats bij het Kelfkensbos en vermaken kids zich urenlang bij Speelzand op Stadseiland Stek.

10. Abseilen van de St. Stevenstoren! | 15 juli t/m 21 juli, St. Stevenskerk

Van de grootste en oudste kerk van Nijmegen abseilen is uniek en exclusief, want alleen mogelijk tijdens de Vierdaagse. Voor meer info & tickets, check de site.

11. Vintage Zomermarkt! | 15 & 16 juli, Kantine en de Industrie

Shop till you drop tijdens de Vierdaagseweek? Why not! Thrift away op vintage zomermarktjes. Er worden twee verschillende edities buiten de stadsdrukte georganiseerd: op 15 juli bij de Kantine van Bairro Alto én op 16 juli bij De Industrie. Scoor nog een last-minute party-outfit of iets anders moois.

Oh wat was het lastig kiezen! Er is zoveel meer leuks! Doe als de locals en ga gewoon lekker de stad in, want op elke straathoek vind je weer een ander feestje. Sla zeker de fantastische Vierdaagse intocht op vrijdag niet over én GENIET!