Check, check gevonden: 10 fijne flexwerkplekken in Nijmegen!

Afbeelding voor Check, check, gevonden: 10 fijne flexwerkplekken in Nijmegen!

Flexwerken in Nijmegen, buiten de deur. We love it! Waar zet jij jouw workmode op AAN? Eindredacteur Esther zocht het voor je uit, ging zelf proefdraaien en vond tien fijne flexwerkplekken in Nijmegen: adresjes voor focus-uurtjes, gezellige reuring of goede bakkies pleur. Heb jij deze flexplekken in and around town al ontdekt?

Flexwerkplek #1: Fika Kantoor

De Zweden zweren bij een fika, een Zweedse koffiepauze. Waarom? Tijdens een fika ontstaan namelijk de beste ideeën. Dat lunchtent Fika ook een kantoor heeft, komt je creativiteit dus ten goede. In dit aparte gedeelte van de zaak kun je ongestoord werken en bestel je tussendoor heerlijk lui drinks en lekkers van de kaart. Op alle doordeweekse dagen kun je hier terecht in een hip kantoor met rustige sfeer en snelle wifi. Arbeta dem*! (*Zweeds voor ‘werk ze’).

Flexwerkplek Nijmegen Fika Kantoor
Waar? Van Broeckhuysenstraat 7, Nijmegen centrum.
Open? Ma t/m vrij van 9:00-18:00 uur.
Bereikbaar? Stap uit bij bushalte Hertogplein of parkeer (betaald) bij Parkeergarage Mariënburg.
Meer info? Check Fika’s website.

Flexwerkplek #2: De Wit Wasserij

Ondertussen al veel meer dan de buuf van Credible: De Wit Wasserij! Op deze plek, met een botanisch interieur en koffietjes uit toffe emaille mokken kun je heel relaxed werken. Tussendoor kun je zelfs je wasje doen, want De Wit Wasserij doet haar naam eer aan. Neem plaats aan de hoge tafel aan het raam (lekker mensen kijken) of kies een gezellig tafeltje ergens anders in de zaak, terwijl jij doorwerkt op het ritme van de draaiende wastrommels. Dikke plus: je eet hier de lekkerste (healthy en bio) gerechten – de menukaart heeft in mei 2023 een (h)eerlijke make-over gehad van eigenaresse & foodie Rosa – en de huisgemaakte gember cappuccino is ’n dikke aanrader!

Flexwerkplek Nijmegen De Wit Wasserij
Waar? Hertogstraat 5, Nijmegen centrum.
Open? Woe t/m za van 9:00-18:00, zo van 10:00-18:00.
Bereikbaar? Bushalte Kelfkensbos zit om de hoek en je auto parkeer je (betaald) in Parkeergarage Eiermarkt (naast de Lindenberg).
Meer info? Check deze pagina.

Flexwerkplek #3: Hotel Credible

Bij Hotel Credible ontvangen ze jou en je werkmodus vanaf het ochtendgloren met open armen. Dit hippe hotel annex café annex restaurant is doordeweeks vanaf 07:00 uur geopend en in de weekenden vanaf 08:00 uur. Je bent hier dan zeker niet de enige workaholic: het is er altijd gezellig druk. Wist je dat ze zelfs de muziek aanpassen aan de flexers (denk stijl en volume relaxed). Kies een plekje beneden aan het raam, boven bij de bar of op één van de lekkere loungebanken. Genoeg spots om je te kunnen concentreren dus. En is je to-do-lijst afgevinkt? Geniet dan van hun cocktailkaart.

Flexwerkplek Nijmegen Hotel Credible
Waar? Hertogstraat 1, Nijmegen centrum.
Open? Ma t/m vr vanaf 07:00 uur, za & zo vanaf 08:00 uur.
Bereikbaar? De bushalte is voor de deur of je parkeert je auto in parkeergarage Kelfkensbos of Eiermarkt.
Meer info? Check de website.

Flexwerken bij Bairro's Buro Nijmegen

Flexwerkplek #4: Bairro’s Buro

Op de Kannenmarkt, naast hotspots Down Town en Bairro Alto, zit Bairro’s Buro. Een knus, licht pand, speciaal ingericht voor buiten-de-deur-werkers. Waai aan voor een plekje aan ’t grote raam, bij de hoge bar boven of aan de brainstorm desk, want vanaf nu is reserveren niet (meer) nodig. In alle rust werken is hier geperfectioneerd, want je bestelt zelf je drankje of hapje via een QR-code, waar je kunt kiezen uit het lekkers van buuf Bairro. Het enige moment dat je gestoord wordt, is als dit aan je tafel wordt gebracht. Werkze!

Flexwerkplek Nijmegen Bairro’s Buro
Waar? Kannenmarkt 4, Nijmegen centrum.
Open? Ma t/m zo van 08:30 tot 17:00 uur.
Bereikbaar? Hartje stad, dus fiets of lopen is handig. Toch met de auto? Parkeer dan aan de Waalkade en train je beentjes op de weg naar boven.
Meer info? Check hun website of luister naar de Irada Talks X FollowFox podcast special.

Flexwerken bij Plan A Nijmegen

Flexwerkplek #5: Plan_A

Zoek je een flexwerkplek in Nijmegen waar je ongestoord kunt flexwerken? Plan A is echt een aanrader voor flexwerken 2.0. Wat dit inhoudt? Deze toffe spot in West is op doordeweekse dagen van 08:00 – 17:00 uur speciaal ingericht voor werkende mensen (dus geen dagjesmensen of enthousiaste kinderen). Het ruime café biedt kleine en grote (zeg gerust enorme!) tafels waar je alleen of juist met anderen kunt zitten. Tijdens je werkuurtjes geniet je van echte Italiaanse koffie, een gezamenlijke lunch met je collega’s-for-a-day en gezelligheid van eigenaren Bob, Jesse of Sep, die met je meedenken in alles. Hun streven is om kruisbestuivingen te stimuleren en een plek te zijn waar onverwachte samenwerkingen kunnen ontstaan. En mocht je een aparte ruimte nodig hebben voor een meeting of workshop dan kun je die hier ook huren. Kortom: voor werken buiten de deur heeft Plan A veel in petto. En wil je blijven plakken voor diner of borrel, dan kan dat ‘s avonds en in het weekend. 

Flexwerkplek Nijmegen Plan A
Waar? Vlietstraat 22, Nijmegen-West.
Open?  Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00 uur, za & zo vanaf 15:00 uur geopend voor diner en borrel.
Bereikbaar? Ideaal: het Plan A pand heeft een eigen parkeerplaats en anders is er genoeg plek in de wijk.
Meer info? Website Plan A.

Flexwerkplek #6: De Zendo

Nieuw op onze buiten-de-deur-werkradar en een dikke tip om te ontdekken: het zencafé van De Zendo. Aan het randje van Nijmegen – gelegen aan het begin van het museumpark Orientalis – is dit dé plek voor wanneer je niet zo’n fan bent van café-reuring of écht even fully focused bezig wilt zijn. Om de ZENdo-sfeer extra te omarmen trek je bij binnenkomst lekker je schoeisel uit en – goed om te weten – het zencafé is prachtig van binnen en buiten. Plus, het is er aangenaam stil; geen playlist op repeat. Installeer jezelf aan een van de grote tafels of kies een plekje bij het raam en geniet tijdens je focusuurtjes van bio happen en dranken. Tussendoor een mindful reset nodig? Dan is de keuze reuze! Mooi weer? Hoe klinkt een rondje lopen over het park? Ook fijn: je matje uitrollen voor een yogasessie.

Flexwerkplek Nijmegen De Zendo
Waar? Profetenlaan 2, Heilig Landstichting.
Open?  Do 10:30 tot 17:30 uur & vr 12:00 tot 17:30 uur.
Bereikbaar? De Zendo heeft een paar gratis parkeerplekken voor de deur.
Meer info? Check de website.

Flexwerken bij Trafo Nijmegen

Flexwerkplek #7: Trafo

Wat kun je doen met een oud transformatorhuis op een industrieterrein? Je tovert het om tot een fijne flexwerk-, pauze- en vergaderplek, zo dachten de oprichters van Trafo. En met succes! Deze hotspot doorbreekt het industriële gevoel van het terrein met haar warme huiskamer.. De ongedwongen en gastvrije sfeer maken jouw werkdag productief én gezellig. Deze zaak in het Westen van Nijmegen is uiterst geschikt om te flexwerken: veel daglicht, grote tafels en stopcontacten binnen handbereik. En als je nog geen genoeg hebt gekregen van al het lekkers dat team Trafo uit hun keuken tovert tijdens je harde werk, kun je daarna gewoon aanschuiven voor het diner.

Flexwerkplek Nijmegen Trafo
Waar? Winselingseweg 47, Nijmegen-West.
Open? De huiskamer is dagelijks geopend van 9:00 tot 17:00 uur.
Bereikbaar? Parkeren kan op en rondom het Vasim-terrein. Op de fiets ben je er in een kleine tien minuten vanaf het centrum.
Meer info? Website Trafo.

Flexwerkplek #8: Gesha

Werken in een knus cafeetje met mooi uitzicht? Dat kun je bij Gesha. Dit kleine, maar zeer fijne plekje aan de haven biedt een grote tafel om met je mede-workaholics te zitten en zelfs twee hoge tafels (in de ruimte waar regelmatig barista-trainingen worden gegeven). Take your pick wat voor jou het beste werkt. De kaart staat vol met lekkere koffies (incl. keuze uit twee soorten bonen), lunchgerechten en hun knaller: de empanada. Ideaal voor de kleine trek tussendoor of als je tegen een deadline aanzit en geen tijd hebt om uitgebreid te pauzeren. Heb je hier wel tijd voor, doe het dan helemaal goed: bestel een koffie-to-go en strek je benen. Via de fietsbrug de Snelbinder sta je binnen 5 minuten op het Waalstrandje om even uit te waaien. 

Flexwerkplek Nijmegen Gesha
Waar? Kaaisjouwerskade 206, Nijmegen-West.
Open? Dagelijks vanaf 09:00 uur.
Bereikbaar? Parkeergelegenheid vind je dichtbij op parkeerterrein ‘Stichting Oude Stad’, naast de Hezelpoort.
Meer info? Check hun insta voor alle info.

Flexwerkplek #9: The Lobby

Hartje stad, midden op van het Faberplein, vind je een heerlijke flexwerkplek: The Lobby. Ben je hier nog niet geweest? Dan heb je wat gemist. Deze spot heeft naast genoeg plekjes op de begane grond namelijk ook een lekker groot souterrain dat perfect is voor overlegsessies of belangrijke gesprekken zonder lunchers of kletsers als achtergrondgeluid. Kies een plekje op een bank, bar met muurzicht voor (extra) focus, groepstafeltjes of hoge tafels. Voor ieder wat wils en het publiek is gemêleerd. Persoonlijk vind ik de gehele inrichting heel mooi en warm, de koffie heerlijk en ik zit hier graag. En zoek je een centrale vergaderruimte? Check! Die kun je hier ook boeken voor maximaal acht personen. 

Flexwerkplek Nijmegen The Lobby
Waar? Mariënburg 72, Nijmegen centrum.
Open? Ma t/m zo 09:00 – 17:00 uur.
Bereikbaar? Je auto parkeer je (betaald) in Parkeergarage Mariënburg of op de Wedren.
Meer info?Website The Lobby.

Bonus flexwerptip van ons. Niet in Nimma, maar écht de moeite waard om te ontdekken!

Flexwerkplek #10: PLEK17 

Een workation in het groen. Samen met je workbesties? Of solo even weg én tegelijk alle puntjes van je to-do list afstrepen? Onze gouden tip wil je weten; bij PLEK17 – in het pittoreske Milsbeek – tref je namelijk the best of both worlds. Hier combineer je een idyllisch verblijf aan de Maas met knalsessies achter je laptop. Eigenaars Bas & Nelleke werkten voorheen in de modewereld en dat zie je terug in hun drie knappe cabins; flexwerken was nog nooit zo’n feest. Tussendoor slenter je langs de Maas, drink je een goed glas wijn op de veranda of droom je lekker weg in de gigantische bloementuin.
Wil je liever met een groep samenkomen om te brainstormen of vergaderen? En dan het liefst in het groen? Dat kan ook en dan tippen we de lodge.

Flexwerkplek Nijmegen PLEK17
Waar? Bloemenstraat 17, Milsbeek.
Open? Je kunt hier slapen van dinsdag t/m zaterdag en flexwerken op woensdag en donderdag. Voor meer info over de lodge volg deze link.
Bereikbaar? Met de auto ben je vanuit Nijmegen een klein halfuurtje onderweg en je parkeert voor de deur.
Meer info? Check hun website of Insta.


Meer flexwerkadresjes? Esther schreef eerder ook al dit flexwerk-artikel of check deze link.