ABOUT FOLLOWFOX

FollowFox helpt bezoekers en (zeker ook) bewoners van Nijmegen op weg naar de mooiste authentieke, onafhankelijke, lokale bedrijven en de leukste ‘bucketlist’-plekken. Met een kritisch oog voor alles wat creatief en innovatief is, komt de samensmelting van mooie hotspots op de FollowFox kaart en followfox.nl tot stand. De FollowFox filosofie? Het aanmoedigen van consumenten om lokaal te winkelen, te consumeren en te recreëren en zo de gepassioneerde ondernemers in de stad te ondersteunen. De FollowFox kaart is een aantrekkelijk vormgegeven kaart met op de voorkant een handige, eigentijds vormgegeven plattegrond en op de achterkant de 70+ hotspots met adresgegevens, een korte omschrijving en een hotspot-foto. Ook staan er op de achterkant handige must-do’s in Nijmegen en omgeving. De FollowFox kaart is een cadeautje en op veel verschillende plekken in de stad en omgeving gratis mee te nemen. Followfox.nl is een aanvulling op de kaart. Bezoekers en inwoners van de stad kunnen hier het gehele jaar actuele informatie vinden over alle hotspots in de stad, up-to-date blijven over evenementen, maar ook originele inspiratie opdoen om een dag- of weekendavontuur in te vullen.

FOLLOWFOX TEAM

Het moment dat vrienden aantekeningen gaan maken over tips in hun eigen stad, Nijmegen, is voor journalist Nienke Meijs het startsignaal om alle leuke Nijmeegse plekken op de kaart te gaan zetten. Niet digitaal, maar in print. Want wat is er nu leuker dan een stad te ontdekken aan de hand van een visueel aantrekkelijk kaartje? Een kaart die je zonder wifi kunt raadplegen, waar je lekker op kunt kliederen en die gratis is. Het realiseren van haar concept FollowFox is voor deze journalist, pr & media-expert geen probleem. Het vormgeven van de kaart: een ander verhaal. Gelukkig zijn daar de dames van StudioBont. Zij matchen Nienke’s idee met een foxlicious vormgegeven uiterlijk.

eindredacteur Esther

redacteur Nadine

social redacteur Dana

redacteur Florie

redacteur Sanna

fotograaf Lisanne

fotograaf Marlous

FOLLOWFOX 24/7

Na tientallen logo- en cover lady-varianten en enkele FollowFox kaart dummies verschijnt in juli 2015 de allereerste FollowFox kaart. Met een oplage van 20.000 stuks. Super trots zijn wij op deze blikvanger! Lang niet alle geweldige hotspots en Nijmegen tips passen op de FollowFox kaart. Daarom is er ook followfox.nl. Via deze site en FF Social (Insta en FB) blijf je gedurende het hele jaar op de hoogte blijft van al het leuks in Nimma en omgeving. Want echt, deze stad is constant in beweging en daarom vergeten we elk jaar de deadlinestress en produceren we weer een nieuwe FollowFox kaart! Inmiddels is editie 5 in Nijmegen al verschenen (2020/2021) en verscheen er in 2021 een 2e editie in Arnhem. 

HOTSPOT OWNER?

Fan van FollowFox en wil je jouw mooie toko ook op de volgende FollowFox kaart of als blikvanger op followfox.nl? Leuk! Zoek contact via het contactformulier dan kunnen we de mogelijkheden bespreken voor de FolllowFox kaart / follwofox.nl / Fox Social. (Let op: de FollowFox kaart verschijnt 1 keer per jaar.) Organiseer je een event en wil je de FollowFox kaart als cadeau meegeven? Of heb je een mooie plek waar je graag de FollowFox kaarten zou willen neerleggen? Ook leuk en laat het ons weten, dan kunnen we je een stapel FF-kaarten geven.

Coef kaart

Op de voorkant van de FF kaart een mapkey met alle hotspot pleknummers.

Coef Index

Vind jouw hotspot of bezienswaardigheid terug op de plattegrond.

Coef Achterkant

Met hetzelfde nummer vind je op de achterkant meer info over je hotspot.

Coef Website

Last but not least: overige info is te vinden op de FollowFox website.

BE A FOX?

Onze FollowFox cover lady op editie 4 is gemaakt door Marlous Roelofs van Studio Roux (@studio.roux) en editie 5 is geïllustreerd door Nina Lanke.  Zou jij onze volgende cover wel willen ontwerpen? Stuur ons enkele voorbeelden van je werk en wie weet schittert jouw illustratie volgend jaar op de cover van de FollowFox kaart. Jeuken jouw handen om ook op pad te gaan voor FollowFox en mooie content te creëren voor deze site? Ben je een schrijftalent, spot je als eerste de leukste plekken of maak je de mooiste foto’s? Aarzel niet, maar get in touch!

Lees hier de FollowFox kleine letters