RESTAURANT ZIJDEWINDE

Afbeelding voor RESTAURANT ZIJDEWINDE

Midden in de natuur en toch dicht bij de stad. Restaurant Zijdewinde, gelegen aan de dijk Bij Bemmel, heeft uniek uitzicht over het Rivierpark, de Spiegelwaal en de bruggen in de verte. Het is een verborgen parel die je écht moet ontdekken!

Het restaurant opende haar deuren in 2008 (je kunt ook blijven slapen in de B&B) en sinds een tijdje zorgt generatie 2.0 (Stijn en Suzan!) voor een frisse wind door de zaak: een hippe interieur make-over én naast pannenkoeken staan er tegenwoordig ook veel eigentijdse, seizoensgebonden gerechten op de kaart. Heerlijk om na een mooie tocht door de natuur met je benen omhoog te genieten van een lekkere lunch, uitgebreid diner of gewoon een bakje koffie.

In 2021 werd ook De Kaz geïntroduceerd en dit is Zijdewinde 2.0. Waar nu Restaurant Zijdewinde staat, stond twaalf jaar geleden een kas met daarin een kwekerij. Pierre, de toenmalige eigenaar, gooide destijds het roer om en begon Restaurant Zijdewinde. Inmiddels zwaaien de kinderen van Pierre – Stijn en Suzan – de scepter hier en deze jonge honden hebben letterlijke’n kas ín het restaurant geïntroduceerd. Op donderdag, vrijdag en zaterdag wordt hier een aparte Kas-kaart geserveerd met lokale en Nederlandse producten, wijnspijs combinaties en een bourgondisch gevoel. Wanneer kun je de KAS in? Check deze link.

Daarnaast is Zijdewinde de go-to plek voor een culinaire avond boordevol smaaksensaties (reserveren kan op de website!). Iets te vieren? Zijdewinde is ook wedding hotspot (met eigen trouwkapel!) en is dé perfecte locatie voor bedrijfsfeesten en borrels.

Restaurant Zijdewinde
Waaldijk 28, Bemmel
zijdewinde.nl