ULTIMO

Afbeelding voor ULTIMO

Wist je dat Ultimo niet alleen een wijk in Sydney is, maar ook een wijnbar én restaurant ineen in de Nijmeegse benedenstad?! Eigenaar en chef Pepijn werkte een jaar als kok Down Under, voordat hij in het pand van de voormalige Firma neerstreek. Team Ultimo heeft niet alleen oog voor wijn, maar ook smaak voor interieur. Bij binnenkomst valt de blauwgekleurde bar meteen op. In combinatie met de velours meubels, fijne details en gouden bestek is het plaatje compleet.

Start met lekkere rendang bitterballen (naar recept van Pepijn’s Indonesische oma) onder het genot van één van de 25 per glas te bestellen wijnen. Schuif daarna boven in het restaurant aan voor echte Dutch cuisine, geïnspireerd op de wereldkeukens die Pepijn op zijn reizen ontdekte. Denk aan Hollandse producten zoals vis uit de Noordzee, maar vooral veel groente (schorseneren, say what?!). Dat allemaal voor een fijn prijsje. Groen weetje: de bar adopteerde een enorme vingerplant van 35 jaar oud, hoe tof is dat?!

Ultimo zit op de Waalkade, met een waanzinnig uitzicht over de Waal. En ’s zomers een terras om heel gelukkig van te worden. 

Ultimo Restaurant & Wijnbar
Lage Markt 47
ultimonijmegen.nl

€€ = goed te doen!